Jelek

Jobb, ha orvoshoz mész: Ezek lehetnek a rák jelei a kezeden

L.A.

Létrehozva: 2024.06.19.

Ezekre kell odafigyelni.

Számos olyan fizikai jel van, amely a rákot jelezheti, és hasznos, ha tudod, mit kell észrevenned, mivel ennek alapján tudsz orvoshoz fordulni a megfelelő diagnózis felállítása érdekében. Ha alaposan megnézed a kezedet, lehet, hogy olyan dolgokat veszel észre, amelyek rákos megbetegedés jelei lehetnek.

Illusztráció / Fotó: Pixabay

A LadBible szerint három fő dolgot érdemes figyelni. Az első az úgynevezett "ujjbegyesedés", amikor az ujjak, körmök alakja megváltozik - ez tüdőrákra és mesotheliomára utalhat. Ekkor a körmeid körüli bőr kipirosodik, és a körmeid a korábbinál görbébbek lesznek. A köröm és a körülötte lévő bőr fényesebbnek fog tűnni, és az ujjak végei pedig megduzzadnak. A körmöket puhábbnak is érezheted és ez a lábujjakat is érintheti.

A második jel, amire érdemes odafigyelni, a sérülékeny ujjak. Ha az átlagosnál hamarabb megsérülnek az ujjaid, az figyelmeztető jel lehet.

A gyakori véraláfutások a vérrák, például a leukémia egyik leggyakoribb jele, így ha a kezeden véraláfutásokat látsz, és nem emlékszel, hogy beütötted volna az ujjadat, az arra utalhat, hogy valami nincs rendben a véreddel. Még ha nem is a leukémiára kell gondolni elsőre, akkor is figyelmeztető jel lehet, és más egészségügyi problémák felé mutathat.

A korai figyelmeztető jelek felismerése kulcsfontosságú a rák túlélése szempontjából.

Ha a mutatóujjaid utolsó ujjperceit és a két körmödet egymásra teszed, látnod kell a kettő között egy gyémánt alakú rést, ha ezt nem látod, akkor ez szív- és tüdőbetegség jele is lehet, ezért mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek