Érdekesség

Tudtad? Ezért van lyuk a fakanál közepén

H. A.

Létrehozva: 2024.06.17.

Praktikus okok állnak a háttérben.

Talán te is elgondolkodtál már azon, miért van egyes fakanalaknak lyuk a közepükön: az oka ennek nem a dizájn, sokkal inkább a praktikum.

fakanalak
Fakanalak mindenféle formában és méretben kaphatók   Fotó: Unsplash.com

Fakanalak mindenféle formában és méretben kaphatók: a legtöbb már hosszú évtizedekig használatban van, főleg, ha megfelelően tisztítod és ápolod őket. Az, hogy melyiket mire használod, elsősorban a saját döntésed: van, amivel csak rántást készítesz, olyan is, amivel a sütitésztát kevered és biztosan a mártásokhoz, szószokhoz is van egy. Ez utóbbi jó, ha lyukas – a Mindmegette nemrég elmagyarázta, hogy miért!

Simább állag, levegősebb mártás

A lyukas fakanál nem csak egy divathóbort: a hagyományos kanállal szemben sokkal kíméletesebb kavarást tesz lehetővé. Egész pontosan míg a hagyományos fakanálnál keverés közben a szósz vagy a mártás csak a kanál szélei körül áramlik, addig a lyukasnál a közepén is szabadon átfolyhat. Ettől az anyag nem zúzódik össze, a végeredmény pedig egyenletesebb állagú, könnyedebb és levegősebb lesz.

Még egy apróság

A másik ok, amiért jó, ha mindig kéznél van egy lyukas fakanál: a segítségével könnyedén kihalászhatod az ételből azokat a hozzávalókat, amelyekre már nincs szükség. Hogy mire gondolunk? Például a babérlevére, vagy az egészben főtt hagymákra, más zöldségekre. Ezeket úgy tudod a lyukas kanál segítségével kivenni, hogy a főzőlé lecsorog – nincs szükség szűrőkanálra, ami csak a piszkos edények számát szaporítaná.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek