Tipp

Több ezer forintot is bukhatunk: az OTP szakértői elárulták, mire érdemes odafigyelni

Létrehozva: 2023.09.23.

Ingyen is megúszhatjuk a készpénzfelvételt, de ha nem figyelünk a részletekre, havonta akár több ezer forintot is bukhatunk. Az OTP Bank szakértői elárulták, mire érdemes odafigyelni.

Tartsuk észben!

Nagyon fontos nyomon követni, mekkora összeget vettünk fel a bankautomatából, mivel havonta csak az első két készpénzfelvétel, összesen legfeljebb 150 ezer forintig díjmentes. Ez azt jelenti, ha az első alkalommal már kivettük a maximum összeget, a második készpénzfelvétel nem lesz díjmentes.

Itt is van kivétel

Az ingyenes készpénzfelvétel csak a fizetési bankszámlához igényelhető, ezért a hitelkártyával történő készpénzfelvétel nem tartozik az ingyenes lehetőségek közé. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a devizaszámláról is lehet pénzt felvenni, ám kizárólag akkor, ha forintot veszünk fel róla.

Nyilatkozzunk róla

A szolgáltatás nem jár automatikusan, ezt igényelnünk kell. A készpénzfelvételi nyilatkozatot a legtöbb banknál a netbankban vagy bankfiókban is leadhatjuk. Ha ezt elmulasztjuk, akkor a bank tranzakciós díjat számít fel a készpénzfelvételért, ami hitelintézetektől függően eltérő összeg lehet.

Tartsuk a határidőt

A kérelmet bármikor benyújthatjuk, de ha a kedvezményt már a következő hónaptól szeretnénk igénybe venni, fontos, hogy a

nyilatkozatot az adott hónap 20. napjáig nyújtsuk be. Ha lekésünk a határidőről, és például október 21-én kérelmezzük, akkor az adott hónapot követő második hónaptól, azaz december 1-jén vehetünk fel díjmentesen pénzt.

Duplázni nem ér

Egy számlához csak egy nyilatkozat tehető, tehát a kedvezmény nem személyenként, hanem számlánként vehető igénybe. Így ha egy számlának több tulajdonosa van, akkor sem lehet havonta több mint 150 ezer forintot díjmentesen felvenni. Ilyen esetben megoldás lehet egy új fizetési számla nyitása, amelyre egy másik tulajdonos nyújt be nyilatkozatot, így mindkét személy kihasználhatja a díjmentes készpénzfelvételi lehetőséget.

Döntsünk okosan!

Fontos tudni, hogy az ingyenes készpénzfelvételt csak egy számlához igényelhetjük. Ha több banknál vezetünk számlát, vagy egy banknál több számlánk van, célszerű azt választani, amelyről rendszeresen szeretnénk készpénzt felvenni.

Banktól függetlenül

Akkor sem kell aggódnunk, ha nem találunk a közelben a saját bankunkhoz tartozó ATM-t. Függetlenül attól, hogy melyik pénzintézetnél vezetjük számlánkat, minden magyarországi forint töltésű ATM-nél díjmentes az első két készpénzfelvétel, összesen legfeljebb 150 ezer forintig.

Nincs kőbe vésve

Ha a jövőben más fizetési számláról szeretnénk díjmentesen készpénzt felvenni, akkor az új nyilatkozatot annál a fizetési számlát vezető banknál kell beadnunk, amelynél a jövőben díjmentesen szeretnénk készpénzt felvenni. Az új nyilatkozat megtételével a korábbi nyilatkozatunk érvényessége megszűnik.

Jelezzük a pénztárnál

Július 1-től vásárlásaink során havi két alkalommal, összesen 40 ezer forintig díjmentesen vehetünk fel készpénzt, de csak azoknál a kereskedőknél, ahol elérhető ez a szolgáltatás. 

Fontos, hogy fizetéskor mindig azt a fizetési számlánkhoz tartozó kártyát használjuk, amelyhez a nyilatkozatunk tartozik.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172878_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165519_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Előre nem látott szuperrobbanás történt a Napban - ma érkezik a Földre a hulláma

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163306_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a gyermekedről szól vagy rólad?!” – Majka olyan születésnapi bulit rendezett kisebbik fiának, ami sokaknál kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169050_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp és Mohamed Szalah összeveszett, az edző rossz hírt közölt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173533_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Vigyázz, átverhetnek a mézédes magyar epret kínáló utcai árusok!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172790_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ne szórakozz a fradistákkal, főleg ha a Ferencváros polgármestere vagy: szanaszét verték Baranyi új polgárpukkasztó szobrát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27570_resized.jpg?avcount=1714412109
origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714412109
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714412109
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/cO12OnBd0hpeGuF8hW4Pyy1pXUgIXbW2TGQu9c9yjnM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZDJmNjlkMWNlZTQ3YjNhMjc3YzUwMzcyNGYyYWI3.webp
Ezo

4 csillagjegy, aki úgy töri össze a szíved, hogy észre sem veszi