Unod már a kovászos uborkát? Itt a tökéletes helyettese

víz
PUBLIKÁLÁS: 2023. augusztus 05. 12:30
A legjobb pörköltök mellé elengedhetetlen a kiváló savanyúság.
sk

Ha nyár, akkor kovászos uborka: kedvenc savanyúságunk nélkül elképzelhetetlen egy finom magyaros ebéd. A Mindmegette most azoknak nyújt alternatívát, akik unják már a "koviubit". Jöhet a savanyú káposzta receptje?

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

A fermentálás (azaz savanyítás) az egyik potenciális tartósítási mód.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej zsenge káposzta
  • 1 csokor kapor
  • 2 szelet kenyér
  • 2,5 liter víz

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Jó alaposan megmossuk a káposztát, majd legyaluljuk, vagy éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
  2. Sterilizáljuk a befőttesüveget, majd belepakoljuk a hozzávalókat: először a kapor egyharmadát, majd rá a káposztát, egészen az üveg feléig. Majd mehet rá még egy kevés kapor, ismét káposzta, végül kaporral zárjuk.
  3. Sóoldatot készítünk: a vízhez literenként egy csapott evőkanál sót adunk, alaposan elkeverjük, felforraljuk, majd langyosra hűtve a káposztára öntjük.
  4. Az egész tetejére rátesszük a két szelet kenyeret. Az üveg tetejére egy tányért teszünk, alá pedig egy tálcát vagy tálat, hogy az esetleg kifutó lét felfogja. Meleg helyen tárolva 3-4 nap alatt elkészül.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.