Az ember főzés közben sokszor bele sem gondol, hogy mi mindenre felhasználhatná a megmaradt melléktermékeket. Ilyen a tészta főzővize is, ami többszörösen is felhasználható.
A Mindmegette gyűjtötte össze, mi mindenre lehet hasznosítani a tészta főzővizét, ahelyett, hogy egyszerűen csak beleöntenénk a mosogatóba.
A tésztáról leszűrt víz keményítőt és ásványi anyagokat tartalmaz, ami jótékony hatással van a növényekre. Természetesen előtte meg kell várni, hogy teljesen lehűljön, nehogy leforrázzuk kedvenc virágainkat.
Egy kanál főzővíz csodát tud tenni a tésztaszószokkal, vagy a pestókkal. Elég csupán egy kanálnyit hozzákeverni és sokkal krémesebb lesz.
A házi kenyér, vagy pizza készítésénél is fel lehet használni. Ha sima víz helyett főzővízet teszünk a gyúráshoz sokkal finomabb lesz a kelt tészta.
Talán meglepő, de nagyon jól lehet mosogatni a tészta főzővizével. A keményítő a vízben kioldódik és olyan, mint egy természetes mosószer, el lehet távolítani vele a szennyeződéseket.
Talán ez a legfurcsább felhasználási módja a tészta főzővizének. Pedig a sós, keményítős víz tökéletes a haj regenerálására. Ha száraz, töredezett a hajad, akkor először öblítsd át a tészta főzővízével, és csak azután mosd meg samponnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.