Mutatjuk a trükköt: Eddig biztosan rosszul főzted a brokkolit

Mutatjuk a trükköt: Eddig biztosan rosszul főzted a brokkolit

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. április 09. 12:00
Így finom és roppanós marad a zöldség.

Az emberek többsége először megmossa, majd rózsáira szedi az élénkzöld zöldséget. Ezt megtehetjük kézzel vagy egy kés segítségével is. A brokkolidarabokat ezután egy fazék vízben puhára főzzük vagy megpároljuk. Az interneten vírusként terjedő legújabb videó azonban alapjaiban változtatja meg mindazt, amit a brokkolifőzésről gondoltunk.

Az egyik TikTok-felhasználó megmutatta, ő hogyan főzi a brokkolit és a videója két nap alatt közel hétmilliós megtekintést generált. Stephanie nem bajlódik azzal, hogy darabjaira szedje a zöldséget, egészben teszi bele a forrásban lévő vízbe, méghozzá rózsáival lefelé! A megfőtt brokkoliról egy vágással leszedi a fás szárát, ami így már tálalható is.

Ahhoz hogy a zöldség előnyös tulajdonságai érvényesülhessenek, fontos, hogy ne főzzük túl. A hő hatására ugyanis tönkremegy a mirozináz enzim, amely nélkülözhetetlen  a brokkoli legfőbb rák- és fertőzésmegelőző összetevője, a szulforafán képződéséhez. A legjobb, ha a brokkolit csak pároljuk 2-3 percig.

(VIA)

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.