Céklakrémleves almával
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 2 közepes fej cékla * 1 nagyobb alma * 1 kisebb fej vöröshagyma * 1 babérlevél * 6 dl zöldségalaplé * só * frissen őrölt bors
A tálaláshoz: tejföl és friss kapor
Elkészítés: A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, az almát hámozás nélkül feldaraboljuk. Közepes erősségű tűzön feltesszük a zöldségeket és az almát főni az alaplével és a babérlevéllel, ha felforrt, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Addig főzzük, amíg a cékla megpuhul (kb. 20 perc). A babérlevél eltávolítása után krémesre turmixoljuk a levest. Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt kanalazunk és kaporral díszítjük.
Mézes-csilis csirkeszárnyak
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 8 csirkeszárny * 2 ek méz * 3 ek ketchup * 1 ek olaj * 1 tk chilipaprika * só
Elkészítés: A csirkeszárnyát megmossuk, megtisztítjuk. A mézet összekeverjük a ketchuppal, olajjal, csilipaprikával és ízlés szerint sóval. A szárnyakat bekenjük a páccal, majd egy jénai tálba tesszük és alufóliával lefedve fél órán át sütjük, utána megpirítjuk. Rizzsel, salátával tálaljuk.
Amerikai palacsinta mézzel
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 3 tojás * 12 dkg finomliszt * 1 mk sütőpor * 1.5 dl tej * 1 csipet só
A tálaláshoz: méz
Elkészítés: Az amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát kapunk. A tojásfehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. Ezután negyed óráig a hűtőben pihentetjük. Előmelegített teflonserpenyőben aranybarnára sütjük az amerikai palacsinták mindkét oldalát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.