Zöldséges rizsleves krutonnal
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 személyre): 1 kis fej vöröshagyma * 3 ek olívaolaj * 1 sárgarépa * 1 fehérrépa * 5 dkg zöldborsó (fagyasztott) * só, frissen őrölt bors * 1 tk pirospaprika * 1 csokor petrezselyem * 1,2 l zöldségleves-alaplé * 6 dkg rizs * 2-3 szelet szikkadt barna kenyér
Elkészítés: A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra, majd fonnyasszuk meg 2 ek felforrósított olajon. Adjuk hozzá a megtisztított és kockára vágott répákat és a zöldborsót, pirítsuk át. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a leöblített, finomra vágott petrezselyem felét. Keverjük át, majd öntsük fel az alaplével. Kis lángon lefedve főzzük kb. 30 percig, majd adjuk hozzá a rizst is, és főzzük készre. Ha szükséges, ismét sózzuk meg. A krutonhoz a kenyeret vágjuk falatnyi kockákra, és a maradék felforrósított olívaolajon pirítsuk meg. Tálaljuk a levest a kenyérkockákkal és a maradék aprított petrezselyemmel.
Borsos tokány szarvacska tésztával
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: * * *
Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg sertéstarja * 10 dkg kolozsvári szalonna * 1 nagy fej vöröshagyma * 1 paradicsom * 1 zöldpaprika * 30 ml étolaj * 1 tk frissen őrölt bors * 50 dkg szarvacska tészta * olaj, só
Elkészítés: A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra aprítjuk, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst is, és fehéredésig pirítjuk vele. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, ezután beleszórjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük, míg a hús puha lesz, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni (kb. 40-45 perc). Amíg megpuhul a hús, lobogó sós, olajos vízben puhára főzzük a tésztát. A tokányt a frissen főtt tésztával tálaljuk.
Meggyes-pudingos pite
Elkészítési idő: 75 perc + hűtés
Nehézségi fok: * * * *
Hozzávalók (35 szelethez): 45 dkg liszt + a nyújtáshoz * 1/2 tasak sütőpor * 1 nagy csipet só * 10 dkg kristálycukor * 1 tasak vaníliás cukor * 25 dkg vaj + a tepsihez * 2 tojás * 1 ek tejföl * 1/2 biocitrom reszelt héja
A töltelékhez: 2 üveg meggybefőtt * 5 ek kristálycukor * 2 csomag vaníliaízű pudingpor * 1/4 tk őrölt fahéj
A tálaláshoz: porcukor
Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, osszuk két részre, és folpakba csomagolva pihentessük a hűtőben legalább 30 percig. Közben a töltelékhez a befőtt levét szűrjük lábasba, szórjuk bele a kristálycukrot, a pudingport meg a fahéjat, és kevergetve főzzünk krémet belőle. Ha besűrűsödött, keverjük hozzá a meggyet is.
A pihentetett tésztát vegyük ki a hűtőből, az egyik felét lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra. Tegyük kivajazott tepsibe, és szurkáljuk meg egy villával. Kenjük rá egyenletesen a meggyes krémet. Nyújtsuk ki a tészta másik felét is, és fedjük be vele a meggyes réteget. Ismét szurkáljuk meg. Süssük légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 percig. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni, szeleteljük fel, és por
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.