Még egy rántottát sem tud elkészíteni – mondják azokról, akik nem mozognak épp rutinosan a konyhában, sőt, inkább több kárt okoznak fakanállal a kezükben, mint hasznot hajtanak. A valóság azonban az, hogy noha "egész jó" rántottát sokan tudnak összedobni, szinte mindenki elkövet valamilyen alapvető hibát.
Most egy Michelin-csillagos profitól tanult brit sztárséf, Nyesha Arrington tuti rántotta-tippjeit osztanánk meg.
Az első és legfontosabb, hogy miután felvertük a tojást, szűrjük át! Erre azért van szükség, mert a fehérjének magasabb a víztartalma, ha azonban átszűrjük, sokkal selymesebb, finomabb textúrát kapunk.
Ha a tojás a serpenyőbe került, sózzuk, majd pedig öntsünk hozzá egy kevéske tejszínt!
– Ha hozzáadtad a tejszínt – ami az ételünket rendkívül gazdaggá és krémessé teszi – ideje levenni a hőt nagyon, nagyon, nagyon alacsonyra.
Sokan ezt követően folyamatosan kevergetni, "lapátolgatni" kezdik a tojást, Nyesha Arrington szerint azonban ez is egy olyan hiba, amit sokan elkövetnek, pedig a lehető legkevesebbet kéne a rántottát mozgatni készítés közben.
És persze a befejezés is fontos:
– Még azelőtt vegyük le a serpenyőt a tűzről, hogy a tojás teljesen elkészülne. Az utolsó pár pillanatra az edényben hátramaradó hő pont elég – így nem fogjuk a rántottánkat túlsütni.
(Via)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.