10 emberből 9 rosszul csinálja a rántottát – sztárséf árulta el a titkot

10 emberből 9 rosszul csinálja a rántottát – sztárséf árulta el a titkot

recept
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 09. 10:00
Noha sokan az egyik legegyszerűbb ételnek gondolják a rántottát, sokan mégsem tudják, mi a titka – mi azonban most eláruljuk.
Bors

Még egy rántottát sem tud elkészíteni – mondják azokról, akik nem mozognak épp rutinosan a konyhában, sőt, inkább több kárt okoznak fakanállal a kezükben, mint hasznot hajtanak. A valóság azonban az, hogy noha "egész jó" rántottát sokan tudnak összedobni, szinte mindenki elkövet valamilyen alapvető hibát.

Most egy Michelin-csillagos profitól tanult brit sztárséf, Nyesha Arrington tuti rántotta-tippjeit osztanánk meg.

Az első és legfontosabb, hogy miután felvertük a tojást, szűrjük át! Erre azért van szükség, mert a fehérjének magasabb a víztartalma, ha azonban átszűrjük, sokkal selymesebb, finomabb textúrát kapunk.

Ha a tojás a serpenyőbe került, sózzuk, majd pedig öntsünk hozzá egy kevéske tejszínt!

– Ha hozzáadtad a tejszínt – ami az ételünket rendkívül gazdaggá és krémessé teszi – ideje levenni a hőt nagyon, nagyon, nagyon alacsonyra.

Sokan ezt követően folyamatosan kevergetni, "lapátolgatni" kezdik a tojást, Nyesha Arrington szerint azonban ez is egy olyan hiba, amit sokan elkövetnek, pedig a lehető legkevesebbet kéne a rántottát mozgatni készítés közben.

És persze a befejezés is fontos:

– Még azelőtt vegyük le a serpenyőt a tűzről, hogy a tojás teljesen elkészülne. Az utolsó pár pillanatra az edényben hátramaradó hő pont elég – így nem fogjuk a rántottánkat túlsütni.

(Via)

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.