Eláruljuk a titkot: Soha többé nem készítik máshogy a hamburgert!

Eláruljuk a titkot: Soha többé nem készítik máshogy a hamburgert!

étel
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 13. 13:30
<p>Egyszerű, mégis nagyszerű étel baráti összejövetelekre és családi rendezvényekre egyaránt. Ez a hamburger. A Bors most elárulja, hogyan készül az igazán ínycsiklandó eleség.</p>
KKP

A hamburger legfontosabb hozzávalója a hús! 40 dkg darált marhahúst némi borssal és sóval, egy csipetnyi szódabikarbónával, illetve 10 dkg ledarált császárszalonnával jól dolgozzunk össze!

A masszát legalább egy órán át hagyjuk állni, majd formáljunk belőle labdacsokat! Csak közvetlenül a sütés előtt lapítsuk pogácsává!

Szeleteljünk vékony karikákra egy fej lilahagymát, ízlés szerint csemege- vagy friss uborkát, jégsalátát és paradicsomot!

Ha elérkezett az étkezés ideje, grillrácson vagy serpenyőben, egy minimális zsiradékon süssük meg a húst! Az igazi ínyencek nem sütik át teljesen, de ez csupán ízlés kérdése! Ha már majdnem elkészült, tegyünk a húspogácsára egy szelet cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy jól ráolvadjon!

A bucit vágjuk ketté, és mindkét felet kissé pirítsuk meg a belső oldalán! Ezután következhet az igazi játék! A legjobb, ha a buci alsó felére először egy szelet sajtot helyezünk, amit meghintünk ízlés szerint ketchuppal, mustárral, majonézzel, vagy akár ajvárral! Erre tehetjük a húst, amire ismét valamelyik mártás következhet, végül a zöldségek kerülhetnek sorra!

Ezután lezárjuk a szendvicset a buci felső felével, és már el is készült a hamburgerünk!

Íme egy másik különlegesség!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.