A tavasz egyik első friss zöldsége és vitaminforrása a hónapos retek, amivel nagyon könnyen feltölthetjük a szervezetünket. Fajtától függetlenül sok jótékony, egészségvédő hatása van. Például gazdag C- és B-vitaminban, vasban, ásványi sókban, káliumban, és kalciumban. A sokaknak erős, átható illatát, csípősségét és gyógyhatását a mustárolaj-glikozidok és kéntartalmú illóolajok adják.
Remek immunerősítő, és emésztéssegítő, de antibakteriális hatása sem elhanyagolható. Tisztítja a májat, és javít a vérkeringési problémákon is. Sőt a magas rost- és alacsony energiatartalma miatt fogyókúránál is kiváló. Mivel alacsony a glikémiás-indexe, fogyasztása csak minimálisan hat a vércukorszintre. A fő étkezés előtt érdemes egy evőkanálnyi frissen préselt reteklevet inni, mert segíti az emésztést.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.