Test és lélek

Ezek a legdivatosabb fiatalító kezelések

Bors

Létrehozva: 2019.02.10.

Nemcsak a nők, hanem sokszor a férfiak is hajlamosak mindent elkövetni azért, hogy megőrizzék a    fiatalságukat. Képesek eltűrni a fájdalmat, vagy nagyobb összeget kifizetni a furcsábbnál furcsább kezelésekért. Íme a leg­trendibb „fiatalítók”.

Plazmaterápia

Az eljárás megértése bonyolult, viszont sokaknak bejött. Hátránya, hogy a teljes végeredményre néhány napot várni kell, ugyanis az arcon beindul egyfajta hegesedés, ami 2–5 nap alatt tűnik el, alatta pedig egy teljesen új bőr fejlődik ki. A gép maga a levegőből állít elő plazmát, majd ezzel stimulálja, összehúzza a bőrt, így az már a kezelés után is feszes lesz. A kezelés helyén keletkezett egyfajta kérgesedés pedig minden esetben elmúlik. 

Nem kell aggódni!

Dr. Nagy Zsuzsanna bőrgyógyász szerint általánosságban nem kell aggódni a kezelések miatt, ha profi szakemberre bízzuk. – Egyik kezelés sem mondható száz százalékosan biztonságosnak, komplikáció mindig felléphet. A hialuronsavra is jöhet érzékenységi reakció, a szervezetünktől függ. Ezért a szakember keze ügyében kell lennie egy olyan enzimnek, ami elbontja az anyagot, így probléma esetén rögtön tud lépni – mondta a szakértő. 

Drakula-terápia 

A kezelés maga ijesztő lehet, főleg azoknak, akik félnek a tűtől és irtóznak a vértől, itt ugyanis mindkettő jelen van. Az eljárás a saját vérre épül, ugyanis a dúsított plazmát ebből nyerik ki. A vénából szerzett vért egy kémcsőbe teszik, amelyben különböző adalékanyagok vannak. Egy centrifuga segítségével nyerik az úgynevezett növekedési faktorokat, amelyek befolyásolják a sejtek szaporodását, gyógyulását, és növekedését. Ezt az anyagot fecskendezik vissza a bőrbe, amely így serkenti a szerkezetének újjáépülését. A kezelés hátránya, hogy a végeredmény nagyban függ a saját vértől is, és a konkrét a végeredményre várni kell. 

Ultrahangos kezelés

Ebben az esetben ultrahanggal stimulálják a bőrt, amelynek hatására a sejthártya áteresztőképessége megnő, így könnyebben be tudják juttatni a hialuronsavat, Q10-et, aloe verát, és a kollagént. Ezek az anyagok a bőrben kifejtik a hatásukat, így az könnyebben megújul, illetve regenerálódik. Az ultrahang emellett még masszírozza is a bőrt, de olyan kis mértékben, hogy szinte észre sem lehet venni a kezelés alatt. Hátránya, hogy folyamatosan ismételni kell, mivel egy idő után a hatása elmúlik. 

Vákuumos masszázs

Az egyik legrégebbi módszer, a sportolók is előszeretettel használják a testükön, de létezik ilyen kezelés kifejezetten arcra is. A köpölyözés lényege, hogy a salakanyagokat eltávolítsa, és hogy a hajszálerek kitáguljanak, ezáltal beinduljon a vérkeringés. Egy kisebb, üvegből készült eszközt tesznek a bőrre, egy gép pedig kiszívja alóla a levegőt, ezáltal a bőrt is elkezdi magába szívni. Feszesít, de egyéb jó hatásai is vannak, például a hátfájdalmakat is enyhíti, és fejfájásra szintén nagyon jó megoldásnak bizonyult.

Mezoterápia-kezelés

Az injekciós eljárás során különböző bőrfiatalító anyagokat juttatnak a bőrbe. Ilyen a hialuronsav, glikolsav, koffein, taurin, amely hidratálja a bőrt, és elősegíti a kollagén képződését. Hátránya, hogy a kezelés fájdalommal jár, és pár havonta meg kell ismételni. Jó hír: létezik már tû nélküli mezoterápia is.

Szépülés árammal

Az eljárás nevét szó szerint kell venni, ugyanis valóban árammal stimulálják az arcbőrt. Ezzel a módszerrel több oxigén jut a bőr rétegeibe, ezáltal gyorsabban eltűnnek a salakanyagok. Az arcbőr üdébbé válik, viszont a kezelés hátránya, hogy időnként meg kell ismételni, hogy valóban hatásos legyen a végeredmény. Jó hír viszont, hogy nem kell minden alkalommal szakértőhöz menni, ugyanis már több helyen megvásárolható a gép, így otthon, nyugodt körülmények között is elvégezhetjük a kezelést.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190836_auto_resized.jpg
origo.hu

Putyin üzent, ünnepelnek a fronton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27787_resized.jpg?avcount=1714932615
mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188786_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Földi pokol: közel jár az összeomláshoz a rákbeteg Katalin hercegné

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189106_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Változnak az idők: egy hónapja még támadta Magyar Pétert, ma pedig már a Tisza Párt jelöltje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190843_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Idén az első" - Berki Mazsi kislánya nagyot nőtt, itt a tündéri fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27794_resized.jpg?avcount=1714932615
origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186843_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27781_resized.jpg?avcount=1714932615
mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27796_resized.jpg?avcount=1714932615
mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Gábornak is hálás lehetsz" – Tóth Gabi posztja felkavarta az állóvizet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/EN7bgfHhltKMAu0pxszky6XUY-mEZw2o7JaaniVxXe4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcwZmVkMmNlYzFiMTQ3OTRiMTI1ZTFjYjVkMzE4MGEx.jpg
Favorit

Két csillagjegy, aki valójában az univerzum kegyeltje

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/lHj-gZZ6oiCS2RNd3pB-KKq_1mhzuWXfXN1d8qkgWVI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIwNmNlYzczNzdjNTQ3NmQ5MDMxOGM2NzljNzQ4NDk5.jpg
Kvíz

Egybe vagy külön? A többségnek fogalma sincs, hogy kell írni ezeket a szavakat