Visszafogott hedonizmus

Visszafogott hedonizmus

Gasztro-magazin
PUBLIKÁLÁS: 2018. április 16. 16:15
<p>A tavasz gasztronómiai szempontból a legcsalókább hónap: sokat ígér, de keveset ad, hiszen a kerti növények csak május végén fordulnak termőre. Az a kevés dolog, ami ilyenkor megterem, friss és magas tápértékkel bír, ezért érdemes megismerni felhasználásuknak néhány újszerű formáját.<br /> A következő recept pedig bizonyíték arra, hogy a csirkés ételeknek nem muszáj unalmasnak lenniük.</p>
Bors

Grillezett csirkemell gombás-szalonnás quinoasalátával

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé (400 g)
  • 200 g quinoa
  • 100 g gomba
  • 50 g húsos szalonna
  • 1 fej lila hagyma(150 g)
  • 4 ek. petrezselyemzöld
  • 1 l csirkealaplé
  • 1 tk. só
  • 1 kk. őrölt bors
  • 2 ek. olaj

1 adag tápanyagtartalma:
509,6 kcal; 35,8 g fehérje; 23,2 g zsír; 37,5 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: Fogyókúrázók szalonna nélkül készítsék.

Elkészítés:

1. A csirkemellet sózzuk-borsozzuk és vékonyan átolajozott serpenyőben
mindkét oldalon átsütjük.
2. A salátához apróra vágjuk a lilahagymát,felkockázzuk a szalonnát és egy evőkanál olajon megpirítjuk őket.
3. Hozzáadjuk a gombát, ezt is pirítjuk néhány percig, majd beleszórjuk a quinoát, megsózzuk, felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük – hagyjuk elpárologni a folyadékot róla.
4. Keverjük hozzá a petrezselyemzöldet és a csirkemellel tálaljuk.

További receptekért keresse kéthetente kedden a Gasztro magazint!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.