Test és lélek

“Nem is olyan rossz” - mondja a vizeletét ivó nő

Bors

2018. február 28. szerda 19:00

<p>Nincs, amit ne gyógyítana meg - állítják sokan. Ennek ellenére mi valahogy nem lelkesedünk, hogy csatlakozzunk az új egészség-trendhez.</p>

Bizarr egészség-trend terjed a neten: egyre több YouTube-felhasználó tölt fel olyan felvételeket a videómegosztó oldalra, amin a saját vizeletüket isszák, miközben annak egészségre jótékony hatásait ecsetelik. Köztük van Rain Florence egészségblogger is, aki a nem épp hétköznapi kisfilmen kiemeli: épp most pisilt bele a kezében látható edénybe, majd hamarosan hatalmasat kortyol bele.

“Nem túl rossz” - magyarázza Rain, bár eközben az arca egész másról árulkodik. “Ha van egy tiszta diétád, akkor nem is olyan rossz. Ha sok narancslevet iszol, jobb íze lesz.”

“Ez a lehető legjobb módja az újrahasznosításnak és a vitaminok bevitelének” - magyarázza, hozzátéve, hogy a vizeletterápia támogatói szerint több mint száz féle betegséget és állapotot gyógyít a megfázástól és az influenzától kezdve az allergián és a különböző immunbetegségeken át egészen a rákig.

Ugyancsak a vizeletterápia mellett kardoskodik a vlogger Katrine Rudolph is, aki egyik videójában megjegyzi: "kifejezetten szeretem a vizeletem ízét, nagyon finom." Alighanem erre mondják: ízlések és pofonok...

Bár a terápia pártolói szerint meginni is tökéletes, és "csodaszerként" az arcra kenve különböző bőrbetegségeken is segít, Zaki Almallah urológus a Marie Clare-nek arról beszélt: az ilyen terápiák még véletlenül sem jók. A vizelettel távoznak ugyanis szervezetünkből a különböző méreganyagok, illetve az olyan folyadékok, amikre a szervezetnek már nincs szüksége. "Az egész vizelés lényege az, hogy megszabaduljon a test a nem kívánt anyagoktól. Miért vinnénk be ezek után újra ugyanezeket az anyagokat a szervezetünkbe?" - teszi fel a kérdést a szakember.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

vg.hu

Putyin teljesíthetetlennek látszó követelésekkel állt ellő – Blinken és Lavrov maradna a békés megoldásnál

origo.hu

Itt a kézilabda Európa-bajnokság eddigi messze legnagyobb meglepetése

hirtv.hu

Lemondott a német haditengerészet parancsnoka az ukrajnai válsággal kapcsolatos kijelentései miatt

borsonline.hu

Rettenetes hír érkezett: Újabb koronavírus-variánst azonosítottak