Talán nem minden úgy készül, ahogy nagymamánk konyhájában, az alapanyagok miatt mégis visszaad valamit a régi, házias ízekből – csak gyorsabban az asztalra kerül.
Rebarbarás süti pisztáciával
Hozzávalók: 200 g liszt • 150 g cukor • 100 g mandulaliszt • 1 csomag sütőpor • 4 egész tojás • 8 evőkanál olívaolaj • 10 evőkanál tej • 250 gramm rebarbara (megmosva, leszárítva) • 50 g darált pisztácia a tetejére
1 adag tápanyagtartalma: 256,4 kcal; 8,2 g fehérje; 11,9 g zsír; 27,6 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek és fogyókúrázók teljes kiőrlésű liszttel és xilittel⁄eritrittel; lisztérzékenyek gluténmentes liszttel; tejcukorérzékenyek laktózmentes⁄növényi tejjel fogyasszák! Fogyókúrázók alkalmanként maximum egy darabot egyenek!
Elkészítés:
1. A hozzávalókat összekeverjük és egy olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.
2. A feldarabolt rebarbarát a tetejére szórjuk, és darált pisztáciával meghintjük.
3. 3 percig előmelegített sütőben 220 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
A keddi Bors ismét Gasztro Magazin melléklettel jelenik meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.