Azonnal dobja ki a műanyag deszkákat a konyhából!

Azonnal dobja ki a műanyag deszkákat a konyhából!

baktérium
PUBLIKÁLÁS: 2017. július 16. 18:30
Bors

A vágódeszka az otthonunk egyik legveszélyesebb és legfertőzőbb pontja – akár kétszáz százalékkal több baktérium fordulhat meg rajta, mint a vécéülőkén. A kutatók akkor tették ezt a felfedezést, amikor az éjszakára kint hagyott műanyag deszkán a baktériumszám növekedett, addig a fán gyakorlatilag a nullához közelített.

A Nébih ajánlása alapján a következőket érdemes szem előtt tartani: minden ételféléhez külön vágódeszkánk legyen, de minimum kettő: egy a nyers húsoknak, egy minden másnak. Tárolásnál ne érjenek egymáshoz a különböző vágódeszkák. A már sérült, repedéses felületű vágódeszkát, vágólapot ne használjuk tovább, cseréljük le sima felületűre.

Fa vágódeszkáról mosogatás előtt kaparjuk le a maradékot, alaposan sikáljuk és mossuk el, viszont ne te­gyük mosogatógépbe, mert vegyszerekkel telítődik és eldeformálódik. Úgy állítsuk, hogy lefolyjon róla a víz és gyorsan megszáradjon. Természetes megoldás, ha sóval és citromlével dörzsöljük át, lehetséges lecsiszolni és olajjal kezelni a felületet. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.