Változatok fasírtra - az ezerarcú klasszikus

Változatok fasírtra - az ezerarcú klasszikus

recept
PUBLIKÁLÁS: 2017. január 24. 05:00
A fasírt, vagdalt vagy rolád az egyik legkedveltebb húsétel, tölteléke és körete sokféleképpen variálható, annyi arca van, amennyit kitalálunk. Finom és tápláló.
Bors

Háromszínes sertéstekercs sok-sok petrezselyemmel

Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 20 dkg feta sajt, 1 sárga kaliforniai paprika, 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, csipet só, 6-8 szem egész bors, 2 zsemle, 2 tojás, 1 vagy két marék zsemlemorzsa, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj

A darált húst tegyük egy keverőtálba, a paprikákat negyedeljük és egy kevés zsiradékon fonnyasszuk meg, a zsemléket áztassuk le, majd nyomkodjuk ki, és valamilyen nagyobb lyukú szűrőn törjük át, és tegyük a húshoz! Sózzuk, borsozzuk, üssük hozzá a tojásokat, a durvára vágott petrezselyemzöld felét, a zúzott fokhagymát, és dolgozzuk össze! A végén adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyitől jól formázható lesz!

Egy tiszta konyharuhát (ne használjunk a mosás után öblítőt) vizezzünk be, és terítsünk ki, majd oszlassuk el egyenletesen rajta a húskeveréket! Ezután terítsük el rajta a fonnyasztott paprikákat, és erre kerüljön a feta sajt! Ha sikerült ezt jó szorosan feltekerni, akkor az egyik végét tekerjük el az egyik irányba, a másik végét a másik irányba! Ha megvagyunk, akkor jó szorosan tartva a roládot enyhe mozdulatokkal veregessük a konyhapulthoz, hogy összeálljon a massza! Tekerjük ki a ruhából, és óvatosan tegyük egy kiolajozott tepsire, majd öntsük le a maradék olajjal, és tegyük sütőbe, majd süssük 170 fokon 35-45 percig!

Ha elkészült, emeljük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni legalább 10-15 percet, szórjuk meg a maradék petrezselyemzölddel, amit csak úgy rátépkedünk, majd csak ezután kezdjük szeletelni, így nem esik szét!

* * *

Gasztro magazin a keddi Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.