Klasszikus bomba
Joggal zengenek ódákat az öregedésgátlóként emlegetett antioxidáns-forrás zöld teáról, melyhez nem csak ízben passzol tökéletesen a citromlé, de a természetes, savanyú adalék megnöveli az emberi szervezet antioxidáns-felszívó képességét.
A tengerből a tányérra
Az influenza és a légúti megbetegedések ellen védő, napfényvitaminnak hívott D-vitaminhoz nehéz természetes úton hozzájutni az őszi-téli időszakban. Szerencsére lazaccal pótolhatjuk a hiányt, ha pedig a tengeri halat megbolondítjuk kalciumban gazdag tejföllel, nem csak az ízlelőbimbóinknak teszünk jót, de a testünknek is: a D-vitaminnal ugyanis javíthatjuk a szervezet kalciumfelvevő képességét.
A Kánaán kincsei
Jól ismert szófordulat a tejjel-mézzel folyó Kánaán, s a méhek és a tehenek kincsének egyesítése valóban jó szolgálatot tehet például a korai sötétedéssel járó búskomor hangulat elűzőjeként. A tej hangulatjavító és alvássegítő triptofán aminosavának hatásfokát növeli a méz szénhidrátja, ráadásul finom is.
Fűszerek románca
Az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma egyszerre fűszer és gyógynövény: a benne rejlő kurkumin pedig első osztályú gyulladáscsökkentő. Bár nehezen szívódik fel az emberi szervezetben, ha fekete borssal vegyítjük, az abban rejlő piperin felturbózza a folyamatot. A fekete bors ráadásul gyomorsavnövelő, így emésztési zavarokra és gyomorégésre is jó. Ideális megoldás lehet a különleges ízélményű, mézből, kurkumából, fekete borsból vízzel és citromlével készült tea.
Kertek ajándékai
Nem csak jól hangzik a babos rakott karfiol, de a mostani náthás, megfázós időszakban az éhségcsillapításon túl is jó szolgálatot tehet. A vérszegénység elleni első számú fegyvernek tartott vas egyik fő természeti forrása a bab, melynek felszívódását megsokszorozhatja az immunerősítő C-vitaminban gazdag karfiol.
Mediterrán csoda
A görög, a spanyol és az olasz konyha folyékony aranya, az olívaolaj A- és E-vitaminban gazdag, jó hatást gyakorol a szívre és az érrendszerre is. Ráadásul friss kutatások kimutatták, hogy három-öt gramm segíti a piros és narancssárga színű élelmiszerekben, így a paradicsomban és a sárgarépában található karotinoid felszívódását. Utóbbi kincs daganatmegelőző, érelmeszesedés-lassító és étvágytalanságűző hatása miatt egyaránt hasznos.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.