Test és lélek

Masszírozza szépre magát

Balajti Péter

2016. július 4. hétfő 10:30

A plasztikai sebészek és a szépségipar éllovasai egyaránt komoly ígéretekkel bombázzák a szebbik nem képviselőit, miközben a ráncok és a szarkalábak ellen speciális, önmagunk által elvégezhető gyakorlatok is bevethetőek.

Forrás: Bánkúti Sándor

Kovalenko Inessza gyógytornász-arcterapeuta mozdulatsorait, melyeket tükör előtt, smink nélkül, tiszta kézzel és egyenes nyakkal kell végrehajtani legalább egy hónapon át, napi egy alkalommal, Enikő mutatja be a Bors olvasóinak.

Csókolom!

Izgalmasan vonzó, telt ajkakra vágyik, melyekbe álmai pasija legszívesebben beleharapna, akár egy érett gyümölcsbe? Fogjon ajkai közé egy pezsgődugót, melyhez sem a foga, sem a nyelve nem ér, majd 30–50 alkalommal szorítsa meg azt az   ajakizmaival anélkül, hogy ránc alakulna ki. Befejezésül harminc másodpercen át folyamatos nyomást fejtsen ki a parafára. A gyakorlatot legalább egy hónapig, naponta egyszer végezze el, ettől természetes módon erősítheti a rúzsozni való felület izomzatát, amitől szinte kirobbanóan feszessé válik majd.

Segítség, ereszt az állam!

Egyszerre aggasztó és idegesítő probléma a toka, melyet akár egy idei, tengerparti utazás során elkezdhetünk kezelni. Használjuk a tenger vizét vagy oldjunk fel 35 gramm sót egy liter édes vízben, s ebbe mártsunk egy kéztörlőt. Csavarjuk ki alaposan, majd a feltekert textillel fél-egy percen át finoman csapkodjuk meg a tokánkat. Fontos, hogy ne az állunkat és még csak véletlenül se a nyakunkat, kizárólag az orvosolni való területet érjék a paskolások. Végül mossuk le a sós vizet, s ha esetleg csípne vagy bepirosodna, csökkentsük a kezelési időt, illetve a használt folyadék sótartalmát. A változás akár két hét elteltével érzékelhető.

Elsétál a szarkaláb

Igazi mumusok a szem környéki ráncok, ám egy kiadós mozdulatsorral lehet ellenük küzdeni. Mindkét szemünkkel pislogjunk százat, majd helyezzük a mutatóujjunkat a szemöldökünk fölé, a középső ujjunkat meg a szemgödör alá. Ebben a pózban, egymás után ötvenszer meregessük a tekintetünket a távolba. Ezután a mutatóujjainkat illesszük a szemünk külső széléhez, majd ötvenszer nézzünk jobbra és balra, azt követően pedig le és fel. A gyakorlatsort újabb száz pislogással zárjuk. Naponta elég egyszer elvégezni, s az ötvenedik alkalom után várhatóan az ismerősök is meglepődnek majd a pozitív változáson.

Csipkelődjünk!

Vérrel és élettel telik meg az arc, ha egy papír zsebkendőn keresztül a homlokunktól az állunkig finoman végigcsipkedünk. S hogy mit jelent a finoman? Olyan erővel, melynél még pont nem fehéredik el az ujjbegyünk. Ja, és véletlenül se használjuk a körmünket! A háromszor-négyszer elvégzett alapos mozdulatsor közben tilos a mosoly és a beszéd is: komoly arccal nézzünk előre a tükörbe. A természetes módszer ugyan nem egyik napról, illetve hétről a másikra hat, ám a türelem rózsás arcot terem.

Szedjük ráncba a ráncainkat!

A fájóan találó buldogpofa, valamint az arcon megjelenő ráncok megszüntetését egy­aránt segíti az alábbi, eleinte embert próbáló gyakorlat. Helyezzük egy kiskanál nyelét a behúzott ajkaink közé úgy, hogy az evőeszköz feje a föld felé mutat. Majd kizárólag az ajkaink erejével emeljük vízszintbe a kiskanalat, melyhez egészen mosolyig húzhatjuk a szánkat. Harmincszor ismételjük meg a gyakorlatot, melynek végén harminc másodpercig tartsuk meg egyenesen az evőeszközt. Nem könnyű feladat, ám az idővel jelentkező eredményért megéri naponta egyszer kitartóan végezni.

Homlok egyenesen

Dörzsöljük össze a tenyerünket, hogy jó meleg legyen, majd a mutató-, a középső-, a gyűrűs-és a kisujjunkat szorítsuk össze, s mintha csak vajba tennénk a kezünket, olyan finom erővel nyomjuk a fültövünkhöz, aztán a halántékunkhoz és végül a homlokunkhoz, pumpáló mozgást végezve. A sorrendet tartva ismételjük meg a mozdulatsort egymás után tízszer.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Hihetetlen dolgot fedezett fel az ufószakértő a Marson – Fotó!

kisalfold.hu

Lakástűzben meghalt egy ember Agyagosszergényben

origo.hu

Lecsapott az Europol a bűnözők VPN-jére

vg.hu

Budapest nyerte a versenyt Pozsonnyal szemben

life.hu

Détár Enikő és Rékasi Károly lánya, Gigi 33 éves lett - Így köszöntötte az édesanyja

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 24.: Ütős nap a hétfő

nemzetisport.hu

PL: Alisson bravúrjai is kellettek, de kihasználta a City botlását a Liverpool

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt