Jobb a friss kenyérnél a piritós 

Jobb a friss kenyérnél a piritós 

tudomány
PUBLIKÁLÁS: 2016. június 27. 14:30
Bors

Tudományos oka van annak, hogy miért jobb a pírítós mint a kenyér - írja a brit Metro újság. A lap szerint azért gondolja mindenki, ismételjük, mindenki így, mert a pirítás művelete nagyon is hasonlít a karamellizáláshoz, vagyis teljesen más ízű lesz tőle a kenyér. Mivel kevesebb víz lesz benne, illetve a benne lévő anyagok mind átmennek egy plusz sütésen, ezért érezzük jobbnak.  

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.