Test és lélek

Nyaraláskor jön meg? Tegyen ellene!

Bors

2016. május 14. szombat 16:00

Ne morgolódjon, hanem azonnal cselekedjen, ha menstruációját a nyaralása idejére várja! Változtasson a táplálkozásán, és végezzen speciális tornagyakorlatokat!

Forrás: Thinkstock

Egész évben arra várunk, hogy nyáron összecsomagolhassuk a bőröndünket, és félretéve a szürke hétköznapokat elmehessünk végre nyaralni. Amikor a jól megérdemelt vakációnk időpontját lefoglaljuk, nem biztos, hogy eszünkbe jut menstruációnk esetleges érkezésének napja, illetvem, ha ki is számoltuk, havonta egy-két nap eltérés lehet a várt időpontok között, így könnyen módosulhat a havi vérzés első napja.

A menstruáció pedig alaposan befolyásolhat sok mindent a hasi fájdalmaktól kezdve a lenge ruha viselésén, a strandoláson át a szerelmes összebújásig.

Mit tehetünk?

Nos, a női szervezet működését évente egyszer-kétszer orvosi felügyelet mellett tudjuk hormonálisan befolyásolni, de ha nem akarjuk gyógyszerekkel mérgezni a testünket, akkor is van néhány praktikánk a cél érdekében. Két lehetőségünk van: késleltetni vagy épp előrehozni a menstruációt. Azonban tudnunk kell, a természet patikájának kincsei néhány napot tudnak csak uralni.

• Kiszámítható menstruációs ciklus esetében az előrelátás a legegyszerűbb tipp. Hónapokra előre számoljuk ki havi vérzésünk idejét, és próbáljuk a ciklus közepére időzíteni az utazást, mert így az egy-két napos csúszás sem befolyásolja a pihenést!

• Íme a vitamin, ami szinte mindenre jó: a C. Magas ösztrogéntartalmának köszönhetően néhány nappal késlelteti a menstruációt. Már az előző ciklus végétől érdemes nagy dózisban a szervezetünkbe juttatni. Együnk napi rendszerességgel citromot, mentát, C-vitamint tartalmazó gyümölcsöket, és igyunk citromlevet! Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra, hisz a C-vitamin nélkülözhetetlen a szervezetünknek, és fogyasztásával az egészségünket is óvjuk.

• A ciklus gyorsítására alkalmas a rozmaring a keringésfokozó hatása miatt. A növényből főzzünk teát, és naponta egy csészével kortyolgassuk el! A rozmaring bevitelét is érdemes jóval a menstruáció várt időpontja előtt elkezdeni.

• Egyes népi hiedelmek esküsznek a paradicsom nagy mennyiségű, nyers fogyasztására mint havi ciklust gyorsító csodára. Így gyorsabban túleshetünk a női napokon.

• Az Aviva torna bizonyos gyakorlatai kifejezetten megmozgatják a női belső szerveket, beindítják a peteérést és a tüszőrepedést. Az interneten több videó is található az ajánlott gyakorlatokkal, de azért érdemes egy trénertől segítséget kérni az egyéni gyakorlatsor összeállításához. Mondjuk meg, hogy a menstruációt szeretnénk késleltetni vagy épp felgyorsítani!

• Az intim torna napi végzésével is befolyásolhatjuk ciklusunkat. Kérjük szakember tanácsát, melyik mozdulatot végezzük többször, hogy siker koronázza erőfeszítéseinket!

• Édes gyorsító módszer a szexuális együttlét. Ha van rá lehetőségünk, akkor a nyaralást megelőző hónapban intenzívebben szeretkezzünk a párunkkal! Bizonyára tapasztaltuk már, hogy egy vadabb szex után hamarabb megjön a vérzésünk. Ha ügyesek vagyunk, már a vakáció előtti hónapokban nyerhetünk ezzel pár napot, hogy az adott időben elkerüljük a kényelmetlenségeket.

• Aki hamarabb szeretné a piros napokat átélni, esténként kortyolgasson vörösbort, aminek kiváló keringésjavító hatása van.

• Ugyan a rendszeres forró fürdő nem egészséges, de alhasi vérbőségfokozó hatásának köszönhetően a menstruációs vérzés korábban jelentkezik.

Ha pedig sikeresen átestünk a havi menstruációs vérzésünkön, nincs más dolgunk, mint jól érezni magunkat!

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Rendőrt gázolt egy férfi menekülés közben Tatabányán

888.hu

Gyurcsány lejáratta a vita műfaját a hazugságaival

magyarnemzet.hu

Kétnapos hajtóvadászat után elfogták a budapesti gyilkost

szon.hu

"Felszólított, hogy költözzünk ki, de hova? Már nincs is kedvem élni, de tudom, a fiamnak szüksége van rám..."

origo.hu

Megleltek egy 4500 éves, látványos és elveszettnek hitt úthálózatot

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Meglepő fordulat a benzinkutakon, így tankoltak tavaly a magyar autósok