Test és lélek

Húzzon azonnal az orvoshoz, ha ezeket tapasztalja!

Bors

2016. május 9. hétfő 23:00

Forrás: Thinkstock

Sok esetben a prosztatarák tünetmentes, de ha az alábbi öt felsorolt tünetből egyiket is tapasztalja, azonnal forduljon szakemberhez! Az élete múlhat rajta.

1. Nehezen vizel. Ha problémája akad a mosdóban: lassan ürül a vizelet, vagy gyenge a sugár, és ez nem egyszer-kétszer történik, mindenképp forduljon orvoshoz! Ha éjszaka elveszti a kontrollt a húgyhólyagja felett, a másik jele, hogy valami nincs rendben.

2. Vért lát ürítéskor. Ha éget, ha fájdalmas, ha vért lát, amikor pisil, mindenképp menjen orvoshoz! A prosztata közel van a húgyhólyaghoz, ilyen esetben előfordulhat, hogy a daganat nyomja az adott területet.

3. Nem kívánja a szexet. Ha hirtelen merevedési gondjai lesznek, ha az ejakuláció fájdalmas, esetleg vér van a spermában, mindez azt jelenheti, hogy kései stádiumú prosztatarákja van. Ne gondolkozzon tovább, kérjen időpontot az orvostól!

4. Izomfájdalmai vannak. Ha fájnak a csontjai (bordák, csípő és gerinc), az is jelezheti a prosztatarákot. A comb alsó része is fájhat tőle, ráadásul ebben az esetben már az áttét miatt kell aggódni.

5. Nincs étvágya. Kevésbé köztudott, hogy a prosztatarák egyik jele, hogy olyan élelmiszereket nem kívánunk, amiket korábban sosem utasítottunk vissza. Ezért, ha ilyet tapasztal, ne legyintsen, járjon rendesen utána! 

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet