Test és lélek

Férfiak, imádják a péniszüket? Akkor bánjanak vele így!

Bors

2016. május 15. vasárnap 20:00

A pénisz a Föld lakosságának legalább 50%-ánál központi szereplő, de sokszor kiderül, hogy jogos tulajdonosaik nem éppen a megfelelő módon bánnak féltett kincsükkel. Vannak dolgok, amiket elengedhetetlen megtenni annak érdekében, hogy a hímvessző egészséges legyen, és vannak olyanok is, amiket kifejezetten fontos, ha elkerülünk.

1. Minden férfi szereti a péniszét fogdosgatni, ha éppen van szabad egy-két perce, de a hímvessző nem feltétlenül van oda a túl sok jóért sem. Természetesen nem arról van szó, hogy önmagunk fogdosása vakságot vagy mondjuk elmabajt okozna, de ha rövid időn belül túl sokszor nyúlunk magunkhoz, akkor a pénisz megduzzad (nem úgy), és ödéma alakulhat ki, ami a szövetek közötti víz felgyülemlése miatt jön létre. De ne aggódjunk, a duzzanat ha pár napig nyugton maradunk, elmúlik.

2. Ha túl sok alkoholt iszunk, másnap nem csak a fejfájás kínozhatja, hanem ott lenn is problémái lehetnek. Az alkoholfogyasztás miatt kialakuló dehidratáció ugyanis csökkenti a vér áramlását, és emiatt erekciós zavarok léphetnek fel.

3. Annyi, de annyi érvet tudunk felsorolni a dohányzás ellen, ugyanakkor nem árt megemlíteni azt sem, hogy minden egyes elszívott szál cigaretta növeli az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, vagyis az artériák fala megvastagodik, rugalmatlanná válik. A szervezetbe kerülő toxikus anyagok, mint például a nikotin ugyanúgy káros a férfiasságra is, erekciós zavarokat okozva és extrém esetekben a pénisz szövetei is sérülhetnek.

4. Az egészségtelen táplálkozásból adódó elhízás összefüggésben van a pénisz méretével. Egyes esetekben az alhasi zsiradék szinte eltemeti a hímvesszőt, mondja Ronald Tamler a New York-i Mount Sinai kórház férfi egészséggel foglalkozó részlegének igazgatóhelyettese. A túlsúly miatt hormonális zavarok és erekciós problémák is felléphetnek, amik mondani sem kell mennyire ártanak az egészséges nemi életnek.

5. Azt már említettük, hogy a túl sok maszturbálás nem feltétlen egészséges, de az sem megoldás, ha a hímvessző egyáltalán nincs „foglalkoztatva”. Az erekciónak egy mindennapos aktivitásnak kell lennie, így lehet igazán karban tartani a férfiak nemi szervét. Az alábbiakban Tobias Kohler, a Southern Illinois Egyetem Orvostudományi Tanszékének urológus professzorának szavait tolmácsoljuk:

- Rendszeres edzésre van szüksége. Ha egy férfi nem tesz semmit, hogy fenntartsa a rendszeres és normális erekciót, akkor a péniszének mérete csökkenhet.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

boon.hu

Miskolci Tündérkert: bizonytalan, hogyan tovább

metropol.hu

Tűz ütött ki a budapesti Szent Imre kórházban

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján

szoljon.hu

Saját kézzel befejezték, most eladnák a szuper szolnoki otthont tulajdonosai

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Steins Máthé Dominikot, a magyar szurkolók a hollandokat dicsérték

vg.hu

Közel kétezer, az oltást elutasító orvost függesztettek fel Olaszországban

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

ripost.hu

Fergeteges lesz a lovaglópóz ettől a pikáns trükktől

ripost.hu

Kiadták a riasztást: mutatjuk, hol fog szakadni a hó ma is