Test és lélek

Férfiak helyett kutyákban keresik a hűséget a nők

Bors

2016. május 13. péntek 11:00

Fiatal lány kiskutyával, a poszt pedig ennyi: szerelmemmel. Elárasztják a Facebookot mostanában a hasonló tartalmú bejegyzések. A párok helyett a lány- kutyaszelfik kora jött el. Mi ennek az oka? Ennek járt utána a Bors!

Van, aki azt mondja, a fiatal lányok azért „nyitnak” inkább a kiskutyák felé, mert ott feltétlen szeretetet kapnak, örök hűséget, ellentétben a fiúkkal... Más viszont tartja, csak cukik és kész, ezért készülnek ezek a fotók. 

A Bors olvasóit is megosztja a téma. Van, aki azt írta, ez csak ideiglenes állapot, hiszen az élet értelme a gyerek, a család, és csak utána a kutya. A másik lány szerint viszont kitart amellett, a pasikkal ellentétben a kutya feltétel nélkül szeret és hűséges. 

Feltétel nélkül

– Egy kutyának irigylésre méltó a hűsége, a szeretete, ami az emberben nincs meg, és nem is lesz! – folyatja a hozzászóló lány. 
A férfiak részéről Sándor kért szót: Az ilyen nők nagy részének elviselhetetlen a természete, azért nem kellenek egy pasinak sem... 

Anyai ösztönök

Dr. Fehér Gabriella pszichológus szerint habár a megosztott képek talán erről árulkodnak, valójában a kutyás képet posztolóknál nem fontosabb a kiskutya a párkapcsolatuknál. 
– Az viszont igaz, hogy a kutya feltétlenül szereti a gazdáját, míg az igazán tartós párkapcsolatért meg kell dolgozni, sok időt kell belefektetni, ezért ritkább is. 
A pszichológus szerint a kis ölebek az evolúciósan kódolt utódgondozási ösztönt hívják elő a hölgyekben. A dédelgetést, a szeretetet, az ápolást – mondta dr. Fehér Gabriella.  

Ica kutyákkal él 

Bíró Ica három Yorkival él együtt.   
– Mindig szerettem a kutyusokat. Baráti körben tapasztaltam, hogy a Yorkik kedvesek és okosak. Meditálás alatt villant be, hogy nekem is jó lenne, és megvettem Yodát. Mindenhova vittem magammal. Ra­gaszkodtunk egymáshoz. Öt­évesen veszítettem el. Megijedt egy másik kutyától, és elvitte a szíve – mesélte Bíró Ica, aki utána nem akart másikat. Az elvesztés érzése nagyon megviselte, de az élet máshogy alakult. 

– Tama ajándék egy barátnőmtől, a többit örökbe fogadtam. A természetet hozzák be a lakásomba, mint­ha folyamatosan egy természetfilmet néznék. Játékosak, kedvesek, kis sze­retetcsomagok. Ha bánatos vagyok, puszit kapok a kezemre. Rászorulnak a segítségemre, és ébren tartják az anyai ösztönt. Érzem minden rezdülésüket, mindenért hálásak. Gyógyterápia velük lenni, mert örömöt és boldogságérzést adnak. Úgy szeretnek, ahogy vagyok. Természetesen nem helyettesítenek egy pár által adható érzést, de ők nem játszmáznak, őszintén szeretnek, és nem akarnak átvágni!

Bencsay Lilla és Kókusz:

– Én vagyok az ő mindene, és ő is az enyém. Éjjel velem alszik. Annyi emberben csalódtam már, de benne nem lehet. Olyan, mint egy kisgyerek, de ő nem gyereknek, hanem kutyának érzi magát.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Borzalmas körülmények között halt meg a tatabányai földrajztanár, rejtély mi történt Róberttel

borsonline.hu

Erre nem számítottunk: Ez jön fagy után hétvégén

origo.hu

Jelentős támogatást kap az egyik vezető magyar mezőgazdasági vállalat

magyarnemzet.hu

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

kemma.hu

Még a szexet is bevállalta az esztergomi nő, hogy tökéletes legyen a milliós csalás

origo.hu

Javították az Oculus Quest 2 színhibáját

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

mandiner.hu

The Economist: A tagok megbánták, hogy beengedték az EU-ba Magyarországot

nemzetisport.hu

NB I: megszorongathatják az üldözők a címvédésre törő Ferencvárost

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban