Test és lélek

Fenyő Iván: Egós partiállat voltam

A. T.

Létrehozva: 2015.11.14.

Gyökeres testi-lelki változáson esett át Fenyő Iván, aki szinte már semmiben sem emlékeztet arra a férfira, akit egykor például az S. O. S. szerelem! című filmből ismerhettünk.

A harminchat éves színész kivonult a celebvilágból, látványosan lefogyott, jógázik, rendszeresen meditál és kutatja, hogyan működik a világ, az élet, és ebben neki hol a helye, mi a szerepe? 

– Ezekre rá kell ébredned – vallja Iván. – 2007. április 19-én volt egy autóbalesetem. Az volt az utolsó nagy pofon, hogy azt mondjam magamnak: kelj fel, valami nem oké veled! Átértékeltem az életem, abbahagytam az éjszakai életet, a partizást, elkezdett benőni a fejem lágya, és kezdtem ráébredni a világ dolgaira.

A sors összehozta Ivánt egy nepáli lámával, ami után egy hónapot töltött Nepálban. Rátalált a jógára, meditációs képzéseken vett részt, rengeteget olvasott, melyek mind segítették gyökerei megtalálásában.

– Vannak, akik azt mondják „Ivánnak elmentek otthonról”. A régi barátok, kollégák az elején nem értették, mi történt, aztán sokan ellenségesek lettek, eltolták maguktól az ismeretlent. Körbeszaglásznak, és talán most már átbillen a dolog. Már felhívnak, érdeklődnek, segítséget kérnek. Fura az embe­-reknek, hogy egy irgalmatlan nagypofájú, egós partiállat megváltozik és számukra furákat mond – mondja Iván, aki arra is ésszerű magyarázatot ad, miért csökkent drasztikusan a testsúlya.

– Január elsejétől vegán lettem. Semmilyen állati eredetű táplálékot nem fogyasztok. 74 kg vagyok, nem vagyok sovány. Rendszeresen edzem is. Annyi, hogy most nem vagyok felfújva. Régebben sok volt az ital, a hús a szervezetemben. Az emberek azzal a külsővel szoktak meg, de én egyébként is madárcsontú vagyok. Én most is szép, izmos testűnek látom magam.  

Kanadai filmet utasított vissza

Iván erősen hallgat a megérzéseire. A közelmúltban casting nélkül felajánlották neki egy kanadai film főszerepét, de a forgatókönyv olvasása közben rádöbben, ezt a szerepet nem szabad elvállalnia.

– Visszautasítottam a lehetőséget. Nem akarok olyan filmben szerepelni, ami minden üzenet, tanítás és mondanivaló nélkül pusztán, minden ok nélkül riogatja az embereket és félelmet kelt bennük.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek