Test és lélek

Vámos Erika: Ébredjetek, meghalunk!

Vámos Erika

2015. január 11. vasárnap 11:30

Kíváncsi, hogyan él egy egyedülálló nő? Mi a véleménye a férfiakról, a szingliségről? Vámos Erika, a TV2 műsorvezetője őszintén osztja meg gondolatait.

Tavaly nyáron vonattal utaztam Sárvárra, és az interneten böngésztem. Az út elején szembesültem azzal, hogy meghalt Pete Zsófi, a hozzám hasonló korú énekesnő, aki boldog, optimista és hihetetlenül erős volt. Elkezdtem olvasni a blogját. Tartalmasabb és meghatározóbb olvasmány azóta sem volt a kezemben. Egy bölcs, haldokló harcos naplója. Sárvárig kifordult a sarkából a világ.

Zsófi akkor szólt, hogy én is haldoklom már néhány évtizede. Meg te is, aki a naplómat olvasod. Mindannyian, akik éppen élünk. Ugye tudjuk, hogy a világmindenséghez mérve, igen rövid időn belül meg fogunk halni? És azt is, hogy senki nem szól majd előtte? Úgy fog történni, mint egy csettintés, hirtelen, váratlanul. Érzem én is, hogy semmi újra nem jöttem rá, a fenti tényekkel mindenki tisztában van. Ennek ellenére úgy élünk, mintha mi kivételesen örökké maradhatnánk. Ötéves tervek, nagyobb lakás, jobb autó vagy nem, az inkább jövőre, most új diploma, majd ha felnő a gyerek, aztán elkezdődik az élet, amire negyven éve készülök.

Addig kibírom, teperek, feláldozom magam, később majd nagyon jó lesz, a nyugdíjas évek, az igen, na, azok lesznek szépek. Aztán egyszercsak, nem lesz aztán... Azonnal, a vonaton jelentkez- tem egy ázsiai körutazásra. Kambodzsában vagyok. Mire olvassátok a soraimat, talán már Thaiföldön. Rengeteg fontos, halaszthatatlan dolgom van. Még be kell utaznom a világot, fel kell nevelnem egy gyereket, meg kell ismernem az igazságot, a jót, a gonoszt, Istent, az okokat és a küldetést. Ezért vagyok itt, nem mártírnak. Senki sem akarhatja, hogy feláldozzam magam. Hahó, könyörgök, csípjétek meg ti is magatokat! Mindjárt meghalunk.

Épp egy sötét kambodzsai utcán morzsoltam ezeket a mondatokat, merengtem, amikor jobbra néztem: ott ült Kárász Robi és kedvese, Róza. Robi könyökölt, engem nézett. Annyira szürreális volt, hogy csak a testem reagált. Megállította a lábaimat, és lassan közel hajoltam Robi arcához, mint amikor valami különleges, gyönyörű bogarat lát az ember, aztán bugyogni kezdett belőlünk a nevetés. Nem nagyon hittük el, mint ahogy azóta senki, akinek elmeséltem.

Szóval ne várjatok, a világ tele van csodákkal! Mert esküszöm, mindjárt meghalunk. Mindannyian. Köszönöm Zsófi, hogy éltél, és hogy a haláloddal is segítettél. Nyugodj békében! Mindjárt megyünk mi is.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat