Test és lélek

Évtizedeket fiatalít a külsőn az arctorna

A. T.

2014. április 7. hétfő 00:00

Életünk boldogsága és szenvedése az arcunkra van írva. Minden egyes ráncunknak megvan a maga története, de miért nem lehet ezeket a lelkünkben őrizni úgy, hogy közben arcunk fiatalos és ránctalan marad? A jó hír: lehet. A titok kulcsa az arctorna, melynek művelésével akár tíz évet is letagadhatunk a korunkból.

Az arcunkat nem tudjuk elrejteni, pedig sokszor szeretnénk. Sajnos, igaz a mondás: a fiatalság mulandó. Évezredek óta keresik elixírjét, de hiába a kutatásokra szánt sok milliárd forint, eddig nem lelték meg. A méregdrága krémek, szérumok mellett a modern tudományoknak hála, számos plasztikai beavatkozás hivatott a női szépség megőrzésére.

A hiú ábrándokkal kecsegtető terápiák helyett most egy jól bevált fiatalító kúrát mutatunk önöknek, mely azon az örök igazságon alapszik, miszerint az izmos test feszesebb, ránctalanabb. Ez pedig nem más, mint az arctorna. Bojtor Márta a torna kidolgozója negyven-évesen elkeseredetten szemlélte tükörképét. Úgy érezte, a sok stressztől a bőre inkább hasonlít egy hatvanas, mintsem egy középkorú asszonyéra. Kutatásba kezdett, és megalkotta egyedi módszerét, amelynek elsajátítására bárki képes.

– Egy átlagos arcon körülbelül három hónap múlva látszik meg a torna hatékonysága, és öt hónapra van szükség ahhoz, hogy az izmok szépen felépüljenek – árulta el a tréner. – Megközelítőleg huszonhét év az a korhatár, mikor az arc szövetei elkezdenek folyadékot veszíteni, így ekkor ajánlatos elkezdeni a tornát.

Legkorábban a száj környékén jelentkeznek a ráncok, majd a szem környékén is felbukkannak, de az izmok kidolgozásával ez a folyamat késleltethető. Tapasztalatom szerint tíz-tizenöt évet is letagadhatnak a valós életkorukból azok, akik rendszeresen végzik a gyakorlatokat.

Márta szerint a siker a rendszerességen és a teherbírás határáig végzett munkán múlik. A több száz gyakorlatból álló tornát hetente kétszer, háromszor egy egybefüggő órán keresztül kell végeznie a szépülni vágyóknak. Az edzés pedig meghozza a gyümölcsét. A toka visszahúzódik, eltűnnek a szemkarikák, kisimul a homlok, a száj fölötti terület és az arc oldalsó része is a helyére kerül. A bőr bársonyos lesz, hisz az erős feszítésektől felpezsdül a vérkeringés, a nyirokkeringés.

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy egyedül, tapasztalt tréner nélkül senki ne vágjon neki a edzésnek. A helytelen torna ugyanis csak kárt okoz, összetöri az izmokat, és inkább előidézi, mintsem megakadályozza a ráncképződést.

Hölgyek, harcra fel! Ne adjuk könnyen magunkat az idő vasfogának, hanem küzdjünk, hogy minél tovább megőrizzük fiatalos bájunkat és soha ne kelljen lemondanunk a férfiak bókjairól, a hódítás örömeiről!

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

NB II: a DVTK tovább erősített, a Vasashoz viszont nem érkezett nagy név a télen

origo.hu

EMMI: Törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk

mandiner.hu

Alekosz: Megérintett Márki-Zay karcossága

zaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen

origo.hu

Az ország, ahol a világ összes híres épületét lemásolták - galéria

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 3 gól, két ziccervédés a legvégén – Palicka hőssé vált a döntőbe jutó svédeknél

origo.hu

Magyarország és Lengyelország elleni tudatos támadásról hozott nyilvánosságra információkat a spanyol sajtó