Test és lélek

Vámos Erika: meztelenül a világ előtt

Létrehozva: 2014.01.11.

Kíváncsi, hogyan él egy sikeres, egyedülálló nő? Mi a véleménye a férfiakról, a kapcsolatokról, a szingliségről és a szeretetről? Olvassa Erika naplóját! Vámos Erika, a TV2 műsorvezetője őszintén osztja meg gondolatait a naplójával és az olvasókkal.

Az imént készült velem egy telefonos interjú. A beszélgetés szokatlanul hosszúra, tartalmasra és a végén már-már magánjellegűre sikeredett, amire egyáltalán nem számítottam.

Nagyon meg tudom lepni magam. Én, a zárkózott ember egy váratlan pillanatban egy kedves hangnak, egy idegennek tágra nyitom a kapukat.

Beszélgettünk ezotériáról, önismereti útról, amin én is haladok, és az újságíró által ügyesen vezetett beszélgetés szembesített azzal, hogy semmi meglepő nincs a kitárulkozásomban, lényegében egyfolytában ezt csinálom.

Évről évre újabb és újabb traumáimat fedem fel. Egyértelmű, hogy fájdalmas és hangos a kitárulkozásom. Nemi erőszak, öngyilkosság, betegségek, szingliség, meddőség és egyéb történetek az életemből. Tabukat döntögetek, és közben kedvesen mosolygok a kamerák előtt vagy az újság címlapjain.

Pedig belül remegek. Páni félelem van rajtam. Az az igazi. Az a megmagyarázhatatlan. Mint gyermekkoromban, ha rossz fát tettem a tűzre. Szorít a mellkasomnál, levegőt is erőből veszek, érzem, mindenképpen el kell mondanom, ami történt, mert nincs más út, történjen, aminek történnie kell. Majd kikapok, bánom is én, csak legyünk túl rajta…

Amikor pedig végre kiszakad az igazság, az érzéseket hoz magával. Elfojtottakat. Fájdalmasakat. Titkosakat. Meg könnyeket. Rengeteget.

Utána viszont, bár lemeztelenedve, de megkönnyebbülten állok a bíráim előtt. A megítélés, a vélemények el sem jutnak hozzám. Magamat gyógyítgatva folytatom hosszú hónapok óta ezt a belső megtisztulást.

Egy barátom azt mondta:

– Ne a tüneteket kezeld, az okokat keresd meg!

A legnehezebbet kérte, és remélem most örül, hogy az úton vagyok. De ma már tudom, hogy aki mélyre ás, és önmagával néz szembe, könyörtelenül nehéz dologra vállalkozik. Az is előfordulhat, hogy az elején észre sem vesszük – mint én –, hogy már réges-rég azon a félelmetes úton haladunk.

Ám egyszer csak felhív majd valaki, egy újságíró vagy más, találkozol egy régi baráttal, olvasol egy könyvet, és összeáll a kép. Egyszerre minden eddig értelmetlennek látszó dolog értelmet nyer. Katartikus élmény lesz.

Kóbor lelkek, bátran gyertek utánam! 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek