Test és lélek

Így kerüljük el a válást!

Bors

Létrehozva: 2013.11.05.

Hogyan tegyük helyre a dolgokat, miképpen adhatunk esélyt, hogy sokáig tartson az együttlét? Íme néhány jó tanács, miként kerüljük el a válást, hogy új lendületet adhassunk a kapcsolatunknak.

Mielőtt elköteleznénk magunkat, szerencsés, ha kipuhatoljuk, mit gondol partnerünk a fix párkapcsolatról, a hűségről, a szoros együttlétről. A jó kapcsolathoz nem árt, ha az alapkérdésekben megegyezik a felek értékrendje. Mindkét fél vágyik arra, hogy az együttlét élhető legyen, egymást segítve, a családi teendőkben osztozva teljen.

S ha esetleg az egyikük hajlamos lenne, hogy megfeledkezzen ezekről, társa ott áll modellként, esetleg finoman emlékezteti arra, miben állapodtak meg. Ez lenne az ideális felállás, ám amikor beköszönt egy esetleges krízishelyzet, minden erőfeszítés hiábavalónak tűnhet, és az illúzióikat vesztett felek gyakran egy új házasságtól remélik a boldogság újrafelfedezését.

Értjük egymást?

Oly sok házasság fut zátonyra manapság azért, mert mindenekfelett hiszünk a szerelem varázserejében, és megfeledkezünk róla, hogy a kapcsolatunk működéséért mindennap dolgoznunk kell.

Ne felejtsük el: akik szeretik egymást, vitatkoznak, megbeszélik a problémáikat, nincs szerelem napi súrlódások nélkül. Ne óvakodjunk belemenni egy felcsattanó vitába, szó sincs róla, hogy valami áthidalhatatlan ellentétről lenne szó. Menjünk bele – persze anélkül, hogy megsebeznénk a másikat –, aztán miután megnyugodtak a kedélyek, kiderül: jobban értjük egymást.

Bókok és dicséretek

Mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy egyre többet akarjunk, ez pedig azzal jár, hogy apránként szívesen változtatnánk a társunkon. Vigyázat: az efféle kísérletek érzékenyen érinthetik a másikat, aki megtámadva érezheti magát. Ha ilyesmin érjük magunkat, kompenzáljunk bókokkal, dicséretekkel!
A szeretet nem arról szól, hogy töké- letességet várunk el a másiktól, hanem hogy teljesen elfogadjuk őt.

A meglepetés ereje

Lepjük meg a partnerünket – de eközben hagyjuk, hogy ő is meglephessen! Akármilyen banálisnak is tűnhet, egy csokor virág, egy mozi mindig működik. Éreztessük, hogy mekkora örömet szerez egy közösen eltöltött este, a másik annál lelkesebben kezdeményez majd újra. Rendszeresen keressük az alkalmat, hogy megmutassuk, mennyire fontos nekünk a társunk személye!

Mindig egyenrangúan

Sosem szerencsés, ha a kapcsolatban kizárólag az egyik fél diktál. Akkor van egyensúly, ha mindketten tanácsokkal, ötletekkel látjuk el a másikat – akár munkával, karrierrel, akár személyes kérdésekkel kapcsolatban.

Segít a humor

Akár egy kezdődő kapcsolatban, akár egy házasságban kulcskérdés a humor. Levegőt visz a hétköznapi rutinba, enyhíti a monotóniát. Ne féljünk a szellemes csipkelődéstől, finom iróniától, kedves évődéstől, és vegyük ugyanolyan könnyeden a válaszokat is!

Tervezzünk együtt!

Legyenek apróbbak vagy nagyobb szabásúak, a közeli vagy a távolabbi jövő ről szóló ábrándozások az intim együttlét olyan nélkülözhetetlen elemei, melyek életben tarthatják a kapcsolatot.

Támogassuk egymást!

Alapvetően fontos részlet: mindig ügyeljünk rá, hogy akár családi, akár a mindennapokat érintő kérdésekben feltétlenül támogassuk a másikat.

Ügyeljünk a függetlenségre!

Kényelmes és kellemes az együttélés, de fontos, hogy létezzenek olyan személyes dolgaink, melyek függetlenek a partnerünktől – ez csak jótékonyan hathat a kapcsolatra. Őrizzünk mindig meg egy titkos kertet magunknak, attól, hogy párban élünk, nem kötelező mindent megosztani a másikkal. Ellenkezőleg: ha mindenkinek megmaradnak a saját, önálló pillanatai, az csak a kapcsolat javát szolgálja. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek