Marjai Judit: nekem ezért nincs narancsbőröm

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 06. 13:45
Nemcsak vörös hajkoronájával, hanem feszes és ránctalan bőrével is kitűnik a tömegből Marjai Judit. Állítja: ő megtalálta a fiatalság varázsszerét, melyben nincs helye az olyan földi élvezeteknek, mint például a csokoládé.
A. T.

Hiába a gyorsan múló évek, Marjai Judit tartja a formáját. A modellt, aki évekkel ezelőtt átállt a fényképezőgép túloldalára – és manapság inkább meghökkentő fotósorozataival hívja fel magára a figyelmet –, elkerülik a ráncok.

A negyvenhat éves, kétgyermekes anyuka arcát nem tarkítják barázdák, bőrét nem csúfítják foltok, és a nők legnagyobb ellenségével, a narancsbőrrel sem kell harcolnia.

– Nincsenek rajtam striák, amit az étkezésemnek köszönhetek. Száműztem az étrendemből a cukrot, a szénhidrátokat visszaszorítottam, és igazából gyümölcsöt sem fogyasztok, viszont rengeteg zöldség és hús kerül a tányéromra. Soha nem bűnözöm – árulta el Judit, aki Vámos Erika Több, mint testőr című műsorának a vendégeként fűszerimádatáról is szívesen beszélt.

– Az egyik kedvencem a bazsalikom, de számos fűszert használok, amely nemcsak finom, de vágykeltő is. Nagyon fontos, hogy egészséges ételek kerüljenek az asztalunkra. Nálunk a köret is zöldség, és mindenki higgye el, lehet így is változatosan étkezni.

Judit büszke arra, hogy közel az ötödik ikszhez is jól érzi magát a bőrében, és ezt nem a sebészkésnek köszönheti.

– Minden eredeti rajtam. A szám, a mellem, tényleg mind a sajátom – nevetett a fotós, aki a sportot sem hanyagolja el, bár állítása szerint csak kényszerből látogatja a fitnesztermeket. Főzni viszont imád, és nem tekinti tehernek a mások számára talán büntetésnek tűnő étrendi szigorításokat, melyekkel igyekszik a családjának is példát mutatni. – Ez nem jelenti azt, hogy a gyerekeim nem ehetnek meg például egy bonbont, de én soha nem veszek ilyet.

Erika a cékláról tanult

Vámos Erika több mint egy évtizede vezeti az egészségtudatos műsort. Ez idő alatt több száz szakemberrel találkozott már és rengeteg mindent tanult a szépségápolásról, testmozgásról és a különböző élelmiszerekről is.

Éppen ezért csodálkozott, amikor egy forgatás során a cékla élettani hatását vizsgálva kiderült, hogy ezt a zöldséget nem csak savanyúságnak vagy salátának lehet hasznosítani, hanem mint a burgonyát meg is lehet sütni. – Azóta ki is próbáltam. Egyszerűen csak becsomagoltam alufó­liába és megsütöttem a sütőben, még zsiradék sem kell hozzá – ajánlotta a különleges csemegét a Több, mint testőr háziasszonya.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.