Test és lélek

Csodákat művel a testtel a házi szappan

Hudák Virág

2013. augusztus 26. hétfő 18:00

Megdöbbentő, milyen sok káros kemikália található a bolti tisztálkodószerekben, ami hasonló módon mérgezi szervezetünket, mintha megennénk azokat. Az egészséges bőrhöz szükséges a hozzáértő gondoskodás, ami a házi szappanokkal könnyen megoldható bárki számára.

A mindennapi életben használt kozmetikumok megdöbbentő veszélyeket rejtenek. Egy kutatás az 5000 leggyakrabban hozzáadott anyagot vizsgálta. Ebből kiderült, hogy a rákos megbetegedéseken át a meddőségig számos betegség okozói a boltokban egyszerűen beszerezhető testápolók, tusfürdők és kozmetikumok alkotói. A vizsgálat szerint 218 meddőséghez vezet, 884 súlyos mérgezést, 314 biológiai elváltozásokat, 146 daganatokat és 376 bőr- és szemirritációt okoz.

Aki nem kér ezekből a szerekből és a tisztaságról, a minőségi bőrápolásról sem szeretne lemondani, az egy kis keresgélés után könnyen hozzájuthat házi készítésű szappanokhoz. Ezek semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak, ami önmagában is felüdülés bőrünknek.

Alumínium az egyikben, kókuszolaj a másikban

Alumínium, alkohol, dioxin. Ez csak egy pár azok közül az anyagokból, amelyek a bolti szappanokban megtalálhatók. Az első a mellrákért felelős, a második a száj-, nyelv- és torokrákért, az utolsó pedig egyszerűen a papírgyártás során keletkezett hulladék. Ezt mind magunkra kenhetjük, vagy választhatjuk helyette a körömvirágot, levendulát, sheavajat, kókuszolajat.

A házi készítésű szappanok leggyakrabban kókusz-, pálma- és olívaolajat biztosan tartalmaznak, amihez lúgot adva változik szappanná az olajok keveréke. Emellett illóolajokkal teszik igazán felemelő élménnyé ezek használatát a készítők.

Jókedvre derítenek az illatok

– Az illóolajok pozitívan befolyásolják az ember testi és lelki egyensúlyát, mert megvan az a képességük, hogy közvetlenül az agyra hassanak – mondta Bartkó Márta Bach-virágterapeuta, a szappanjaim blog írója. – A szappanokon alkalmazott olajok mennyisége és keveréke a készítőtől függ. Rendszeres használat esetén pedig testünkre és lelkünkre is pozitívan hatnak az összetevők.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

likebalaton.hu

Mértéktelenül pusztítják a kárókatonák a balatoni halállományt

life.hu

Hétvégi horoszkóp (január 22-23.): tartogatnak némi jóleső izgalmat a következő napok

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

bama.hu

Megfenyegették a kozármislenyi háziorvost az oltások beadása miatt

vg.hu

Putyin teljesíthetetlennek látszó követelésekkel állt ellő – Blinken és Lavrov maradna a békés megoldásnál

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 23.: Aki hozzád tartozik, úgyis visszajön…

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

origo.hu

A világbajnok nyerte a két kézilabdanemzet rangadóját az Európa-bajnokságon