Test és lélek

Csodákat művel a testtel a házi szappan

Hudák Virág

Létrehozva: 2013.08.26.

Megdöbbentő, milyen sok káros kemikália található a bolti tisztálkodószerekben, ami hasonló módon mérgezi szervezetünket, mintha megennénk azokat. Az egészséges bőrhöz szükséges a hozzáértő gondoskodás, ami a házi szappanokkal könnyen megoldható bárki számára.

A mindennapi életben használt kozmetikumok megdöbbentő veszélyeket rejtenek. Egy kutatás az 5000 leggyakrabban hozzáadott anyagot vizsgálta. Ebből kiderült, hogy a rákos megbetegedéseken át a meddőségig számos betegség okozói a boltokban egyszerűen beszerezhető testápolók, tusfürdők és kozmetikumok alkotói. A vizsgálat szerint 218 meddőséghez vezet, 884 súlyos mérgezést, 314 biológiai elváltozásokat, 146 daganatokat és 376 bőr- és szemirritációt okoz.

Aki nem kér ezekből a szerekből és a tisztaságról, a minőségi bőrápolásról sem szeretne lemondani, az egy kis keresgélés után könnyen hozzájuthat házi készítésű szappanokhoz. Ezek semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak, ami önmagában is felüdülés bőrünknek.

Alumínium az egyikben, kókuszolaj a másikban

Alumínium, alkohol, dioxin. Ez csak egy pár azok közül az anyagokból, amelyek a bolti szappanokban megtalálhatók. Az első a mellrákért felelős, a második a száj-, nyelv- és torokrákért, az utolsó pedig egyszerűen a papírgyártás során keletkezett hulladék. Ezt mind magunkra kenhetjük, vagy választhatjuk helyette a körömvirágot, levendulát, sheavajat, kókuszolajat.

A házi készítésű szappanok leggyakrabban kókusz-, pálma- és olívaolajat biztosan tartalmaznak, amihez lúgot adva változik szappanná az olajok keveréke. Emellett illóolajokkal teszik igazán felemelő élménnyé ezek használatát a készítők.

Jókedvre derítenek az illatok

– Az illóolajok pozitívan befolyásolják az ember testi és lelki egyensúlyát, mert megvan az a képességük, hogy közvetlenül az agyra hassanak – mondta Bartkó Márta Bach-virágterapeuta, a szappanjaim blog írója. – A szappanokon alkalmazott olajok mennyisége és keveréke a készítőtől függ. Rendszeres használat esetén pedig testünkre és lelkünkre is pozitívan hatnak az összetevők.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek