Test és lélek

Fillérekből is megszépítheti a lakást

Bors

2013. június 8. szombat 20:00

Néhány hozzávalóból ötletes dekorációkat vagy használati tárgyakat lehet készíteni. Olyan ötleteket mutatunk be, melyeket egy kis kézügyességgel könnyen megalkothat.

Állati rend

Egy vidám fogassal könnyebben megy a gyerekek rendre szoktatása. Vásároljunk néhányat a legegyszerűbb fémfogasokból, majd fessük őket tetszőleges színűre! Egy egyszerű, méretre vág(at)ott rétegeltlemez- vagy OSB-lapot alapozzunk le, fessük egyszínűre, és ceruzával rajzoljuk fel rá a kívánt állatokat! Színtelen lakkal fixáljuk a festést, végül csavarozzuk fel a fogasokat az állatok „fenekére”!

Térkihasználás

A mosogató alatti teret érdemes okosan hasznosítani, hiszen rengeteg apróság elfér itt. Ha akad barkácsoló férfi a családban, aki ért egy kicsit az asztalosmunkához, kihúzható fiókok segítségével maximálisan kihasználhatjuk a helyet. A fiókok mérete és elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a kisebb és a nagyobb holmik áttekinthetően elférjenek a mosogató alatt.

Ajtó másként

A tolóajtók nem véletlenül népszerűek, hiszen helytakarékos kialakításuk sokat számít azokban a helyiségekben, ahol egy hagyományosan nyíló ajtó akadályozná a térkihasználást. A síneken gördülő, elhúzható lapajtó nem igényel pluszhelyet, és dísze is lehet a szobának. A tökéletes záródást – azaz a hang- és egyéb szigetelést – elfelejthetjük, de ha csak (mutatós) térelválasztásra van szükségünk, jó választás lehet.

Gombból hűtőmágnes

Olcsó, mégis különleges hűtőmágneseket készíthetünk néhány régi, színes kabátgombból. A gombok hátuljára ragasszunk egy-egy kör alakú mágnest
(ilyet hobbiboltokban vásárolhatunk), s már díszíthetik is a hűtőszekrény ajtaját.

Változatok egy színre

Egyetlen szín sokat dobhat egy helyiségen, még akkor is, ha csak kis mennyiségben, apróbb tárgyakon alkalmazzuk. Ebben a konyhában az olcsó, fehér bútorlapból készült konyhabútorhoz vidám türkiz csempét választottak, majd ehhez igazították a dekorációs elemek színét. A türkiz köszön vissza a szőnyeg csíkjain, az asztali alátéteken, az áttetsző műanyag függesztéken is. 

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

tenyek.hu

20 milliót csaltak ki az idősektől

feol.hu

Újra bizonyított a székesfehérvári katonanő

magyarnemzet.hu

Novak Djokovics ajándéka sokkolta fiatal szurkolóját + videó

teol.hu

Eszméletlenre szívta magát a járdán talált spanglitól

life.hu

Nem hiszünk a szemünknek: így nézett ki Halle Berry 30 évvel ezelőtt - Fotó

metropol.hu

Nagyon durva baleset történt Újbudán! Fejre állt egy autó

origo.hu

Mellkisebbítő műtétje volt a magyar luxusfeleségnek

origo.hu

FONTOS: Magyarország első az oltások beadásában az EU-ban

sulilife.hu

Öt szabály, amit minden macskagazdinak ismernie kell