– Még a piacokon sincs annál frissebb termék, mint amilyenek a gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök – mondta Cseh László a Magyar Hűtő- és Konzervipari Szövetség elnöke. – A hűtőiparban használt technológia szerint ezeket a termékeket közvetlenül a betakarítás után egy kíméletes feldolgozással mínusz 28-30 C fokon néhány perc alatt lefagyasztják, és mínusz 18 fok alatti hőmérsékleten tárolják.
A feldolgozás során, tartósítószer hozzáadás nélkül minden vitamint és ásványi anyagot megtartanak bennük, hogy felengedés után teljesen biztonsággal fogyaszthatók legyenek. Fagyasztás előtt néhány percig 90-95 C fokon előfőzik a zöldségeket, ezalatt a bennük lévő enzimek működése teljesen leáll, így fagyasztás alatt nem tud megromlani, viszont a bennük lévő vitaminok és tápanyag tartalmuk megmarad.
A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy házilag fagyasztott termékeknél ez az eljárás nem biztosítható. Amennyiben 2-3 kilónál nagyobb mennyiségű terméket raknak a hűtőládába, a fagyasztási folyamat elhúzódik, akár több óra, vagy nap is lehet, így pedig nem őrzik meg a frissességüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.