Az Indiana Egyetem professzorai egy kutatás során megállapították, hogy az alkohol hatása nélkül, pusztán a sör ízétől is dopamin, vagyis boldogsághormon szabadul fel az emberi idegrendszerben.
A vizsgálat azt is kimutatta, hogy azok, akik akár csak egy korty sört is ittak, utána többet is akartak inni, éppen a felszabaduló dopamin miatt.
– Ez az első tudományos bizonyíték arra, hogy pusztán egy alkoholos ital ízétől, az alkohol hatása nélkül is boldogabb az ember. A vizsgált emberek ugyanis izotóniás sportitalt is ittak, amely finomabb ízű, mint a sör, ám a felszabaduló boldogsághormon mennyisége jóval alacsonyabb volt, mint a sör esetében – mondta el dr. David Kareken, az Indiana Egyetem professzora.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.