Tejes pite, alias clafoutis

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2012. szeptember 28. 16:00
Sokfajta szőlő közül választhatunk a piacon: édes, magnélküli, nagyszemű vagy éppen lila. Az ásványi anyagokban gazdag gyümölcsből a Bors ezúttal desszertet ajánl.
Bors

Hozzávalók: 30 dkg szőlő, 4 ek mandulapehely, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 0,8 dl tejszín, 5 dkg finomliszt, 1/2 kiskanál sütőpor, vaj a formák kikenéséhez 

Elkészítés
1. A szőlőt mossuk meg, és hagyjuk lecsepegni.
2. 4 db 250 ml-es sütőformát kenjünk ki vajjal, szórjuk be mandulapehellyel, vaníliás cukorral, és tegyük bele a szőlőszemeket.
3. A vajat, a porcukrot és a tojássárgáját keverjük ki habosra, adjuk hozzá a darált mandulát, tejszínt, sütőporral elkevert lisztet.
4. Adjuk hozzá a habbá felvert tojásfehérjéket. A tésztát adagoljuk a sütőformákba (max. 2/3-ig), szórjuk meg mandulapehellyel, tegyük be előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig.

Elkészítési idő: 65 perc 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.