Sokfajta szőlő közül választhatunk a piacon: édes, magnélküli, nagyszemű vagy éppen lila. Az ásványi anyagokban gazdag gyümölcsből a Bors ezúttal desszertet ajánl.
Hozzávalók: 30 dkg szőlő, 4 ek mandulapehely, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 0,8 dl tejszín, 5 dkg finomliszt, 1/2 kiskanál sütőpor, vaj a formák kikenéséhez
Elkészítés
1. A szőlőt mossuk meg, és hagyjuk lecsepegni.
2. 4 db 250 ml-es sütőformát kenjünk ki vajjal, szórjuk be mandulapehellyel, vaníliás cukorral, és tegyük bele a szőlőszemeket.
3. A vajat, a porcukrot és a tojássárgáját keverjük ki habosra, adjuk hozzá a darált mandulát, tejszínt, sütőporral elkevert lisztet.
4. Adjuk hozzá a habbá felvert tojásfehérjéket. A tésztát adagoljuk a sütőformákba (max. 2/3-ig), szórjuk meg mandulapehellyel, tegyük be előmelegített sütőbe és süssük 30-40 percig.
Elkészítési idő: 65 perc