Test és lélek

Aki jó vásárt akar, délelőtt menjen nézelődni

Bors

2012. szeptember 10. hétfő 22:00

Még tartanak a nyár végi leárazások, azaz most sokkal olcsóbban juthatunk hozzá a legdivatosabb darabokhoz is. Érdemes azonban átgondolni vásárlás előtt néhány szempontot, nehogy a szekrény mélyén porosodjanak majd a most beszerzett darabok.

Dienes Orsi stylistot arról kérdeztük, hogyan vásároljunk ilyenkor, hogy valóban azokat a ruhadarabokat vegyük meg, amelyeket viselni is fogunk.

– Az első és legfontosabb szempont, hogy az üzletekben nemcsak a most divatos darabokat teszik ki, hanem az elmúlt egy-két évben visszamaradt ruhák is a fogasra kerülnek, hátha elviszi valaki – mondta a Borsnak a szakember.

– Nincs sok idő gondolkodni, mert a jobb cuccokat gyorsan elkapkodják, és ilyenkor az eladók sem tesznek szívesen félre semmit, azzal hogy majd délután bejövünk érte… Ugyanakkor a rossz döntés eredményeként megvett kis ruha valószínűleg a szekrény mélyén vagy a barátnő kollekciójában fogja végezni, mert a leárazások idején általában nincs mód cserére. Ilyenkor persze nem megtakarítottunk, hanem csak ráfizetés lesz az akciós vásárlásból. Érdemes nem csak az aktuális szezon – jelenleg tavasz-nyár – darabjai közt nézelődni; az üzletek sokszor kiteszik ilyenkor a megmaradt őszi-téli áruikat is. Ha valami igazán jól áll, megéri kettőt venni belőle, ilyenek a kényes darabok, vagy amelyekből nagyon nehéz megfelelőt találni, például farmer.

Igen ám, de milyen időtartamra vásárolunk ilyenkor?

– Célszerű olyan ruhaneműket venni, amelyeket valószínűleg még három-öt év múlva is nyugodtan viselhet, és nem láthatók markáns divatjegyek, rojtok, koptatások, felemás szabás, neonszín – hangsúlyozta a stylist.

– Ilyen például a jó szabású kis fekete ruha, a munkahelyen is viselhető farmer és persze a blézerek, kabátok. Az idén divatos neonszínű darabokból legfeljebb arra érdemes beruházni, amelyikbe első látásra beleszeretünk, mert jövőre már ódivatú lesz, két év múlva pedig egyenesen nevetséges. Általános érvényű szabály minden leárazásra, akcióra, hogy érdemes ilyenkor az eredetileg drágább darabokra koncentrálni, hisz ezeknél a legnagyobb a megtakarítás. 

 

Kisebb az urak választéka

A férfikollekcióban lényegesen kisebb az akciós választék, éppen ezért ilyenkor a teljes téli-nyári megmaradt árukészletet kirakják. A pólók, ingek között általában kevés otthagyhatatlan van, de feltétlen érdemes körülnézni a hideg évszakokra való darabok között, mert a férfitélikabátok, -dzsekik sokkal kevesebbet változnak egyik évről a másikra, mint a női holmik.  

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

ripost.hu

Lázadnak a nézők, óriási népharag zúdult az Exatlon Kihívójára

travelo.hu

Már a bécsi repülőtéren is pihenhetnek alvókapszulákban a fáradt utasok

mandiner.hu

Kiemelt fontosságú közös nyilatkozatot írt alá Ukrajna és Oroszország

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

vg.hu

Tetőzik az omicron, még legalább tíz napig nőhet a fertőzöttek száma a víruskutató szerint

life.hu

Így reagált Szilágyi Liliána menedzsere Gerda döbbenetes vádjaira

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

borsonline.hu

Mindent elleptek a rendőrök, meghalt egy 18 hónapos kisfiú

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve