Különös hatást érhetünk el, a forró bagettre kent hideg marcarpone sajtra halmozott forró fahéjas körtével.
Hozzávalók
* 1 teljes kiőrlésű bagett, szeletelve
* 1 evőkanál vaj
* 3 egész körte, apróra vágva
* 1 csipet só
* 1/2 evőkanál fahéj
* 1 csipet szerecsendió
* 12 dkg mascarpone
* 1 teáskanál méz
* 2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokon, majd a bagett szeleteket 5-7 perc alatt mindkét oldalukon pirítsuk aranysárgára.
2. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a körte darabkákat, csipet sóval, reszelt szerecsendióval és fél evőkanál fahéjjal szórjuk meg, majd 10-15 percig hagyjuk karamellizálódni.
3. Kis tálban keverjük el a mézzel a mascarpone sajtot, és kenjünk belőle minden bagett szeletre.
4. A karamellizált körtéhez adjunk 2 evőkanál balzsamecetet, és hagyjuk a lángon még 1-2 percig.
5. Osszuk el a szaftos körtét a mascarponés bagetteken. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 25 perc