Test és lélek

Mézes-fahéjas sült körte bagett ágyon

Bors

Létrehozva: 2012.06.09.

Különös hatást érhetünk el, a forró bagettre kent hideg marcarpone sajtra halmozott forró fahéjas körtével.

Hozzávalók

* 1 teljes kiőrlésű bagett, szeletelve
* 1 evőkanál vaj
* 3 egész körte, apróra vágva
* 1 csipet só
* 1/2 evőkanál fahéj
* 1 csipet szerecsendió
* 12 dkg mascarpone
* 1 teáskanál méz
* 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokon, majd a bagett szeleteket 5-7 perc alatt mindkét oldalukon pirítsuk aranysárgára.

2. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a körte darabkákat, csipet sóval, reszelt szerecsendióval és fél evőkanál fahéjjal szórjuk meg, majd 10-15 percig hagyjuk karamellizálódni.

3. Kis tálban keverjük el a mézzel a mascarpone sajtot, és kenjünk belőle minden bagett szeletre.

4. A karamellizált körtéhez adjunk 2 evőkanál balzsamecetet, és hagyjuk a lángon még 1-2 percig.

5. Osszuk el a szaftos körtét a mascarponés bagetteken. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 25 perc
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek