Mézes-fahéjas sült körte bagett ágyon

gyümölcs
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 09. 12:00
Különös hatást érhetünk el, a forró bagettre kent hideg marcarpone sajtra halmozott forró fahéjas körtével.
Bors

Hozzávalók

* 1 teljes kiőrlésű bagett, szeletelve
* 1 evőkanál vaj
* 3 egész körte, apróra vágva
* 1 csipet só
* 1/2 evőkanál fahéj
* 1 csipet szerecsendió
* 12 dkg mascarpone
* 1 teáskanál méz
* 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokon, majd a bagett szeleteket 5-7 perc alatt mindkét oldalukon pirítsuk aranysárgára.

2. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a körte darabkákat, csipet sóval, reszelt szerecsendióval és fél evőkanál fahéjjal szórjuk meg, majd 10-15 percig hagyjuk karamellizálódni.

3. Kis tálban keverjük el a mézzel a mascarpone sajtot, és kenjünk belőle minden bagett szeletre.

4. A karamellizált körtéhez adjunk 2 evőkanál balzsamecetet, és hagyjuk a lángon még 1-2 percig.

5. Osszuk el a szaftos körtét a mascarponés bagetteken. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 25 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.