Édes, epres bundáskenyér

kenyér
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 02. 13:00
Gyors és olcsó desszert az epres, töltött bundáskenyér. Ráadásul meleg reggelinek, vagy uzsonnaként is nyugodtan feltálalhatjuk egy ilyen hűvös nyári napon.
Bors

Hozzávalók

* egy vekni francia vagy zsemlekenyér
* 6 evőkanálnyi ricotta krémsajt
* 30 dkg eper (vagy más gyümölcs, esetleg lekvár)
* 1 kiskanál fahéj
* 5 dkg vaj
* 2 tojás
* 1 dl tej
* 1 teáskanál kristálycukor


Elkészítés

1. Szeljen a kenyérből 6 vastag szeletet, melyekbe vágjon kb. 4 cm hosszan zsebet.

2. Mossa meg az epret, távolítsa el a szárát, és vágja szeletekre mindegyiket. A feléhez adjon 1 teáskanál cukrot és pépesítse. A megmaradt epret is szeletelje fel, ezeket később használja majd.

3. Adja az eperpüréhez a krémsajtot, és keverje el. Úgy fog kinézni, mint egy sűrű epres joghurt.

4. Most jön az élvezetes rész: a kenyérszeleteket töltse meg egy-két evőkanálnyi epres ricottával, és eperszeletekkel. (Egy kevés epret hagyjon a végére a díszítéshez.) Óvatosan nyomja össze a kenyeret, hogy a zsebek nyílása összezáruljon.

5. Keverjen el két tojást egy deci tejjel és a fahéjjal. Mintha bundás kenyeret készítene, fürdesse meg a tejben a kenyérszeleteket. Egy serpenyőben olvassza fel a vajat, és a szeletek mindkét oldalát süsse aranybarnára.

6. A töltött bundáskenyeret porcukrozza, díszítse eperrel, és melegen tálalja.

Elkészítési idő: 20 perc
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.