Gyors és olcsó desszert az epres, töltött bundáskenyér. Ráadásul meleg reggelinek, vagy uzsonnaként is nyugodtan feltálalhatjuk egy ilyen hűvös nyári napon.
Hozzávalók
* egy vekni francia vagy zsemlekenyér
* 6 evőkanálnyi ricotta krémsajt
* 30 dkg eper (vagy más gyümölcs, esetleg lekvár)
* 1 kiskanál fahéj
* 5 dkg vaj
* 2 tojás
* 1 dl tej
* 1 teáskanál kristálycukor
Elkészítés
1. Szeljen a kenyérből 6 vastag szeletet, melyekbe vágjon kb. 4 cm hosszan zsebet.
2. Mossa meg az epret, távolítsa el a szárát, és vágja szeletekre mindegyiket. A feléhez adjon 1 teáskanál cukrot és pépesítse. A megmaradt epret is szeletelje fel, ezeket később használja majd.
3. Adja az eperpüréhez a krémsajtot, és keverje el. Úgy fog kinézni, mint egy sűrű epres joghurt.
4. Most jön az élvezetes rész: a kenyérszeleteket töltse meg egy-két evőkanálnyi epres ricottával, és eperszeletekkel. (Egy kevés epret hagyjon a végére a díszítéshez.) Óvatosan nyomja össze a kenyeret, hogy a zsebek nyílása összezáruljon.
5. Keverjen el két tojást egy deci tejjel és a fahéjjal. Mintha bundás kenyeret készítene, fürdesse meg a tejben a kenyérszeleteket. Egy serpenyőben olvassza fel a vajat, és a szeletek mindkét oldalát süsse aranybarnára.
6. A töltött bundáskenyeret porcukrozza, díszítse eperrel, és melegen tálalja.
Elkészítési idő: 20 perc