Ennél a különleges tortánál nem baj, ha nem sikerül a piskóta, hiszen pillecukor darabokkal takarjuk. A siker pedig a kezdő konyhatündérek esetében is garantált.
Hozzávalók
Tésztához:
* 12 dkg liszt
* 12 dkg kristálycukor
* 4 tojás
* 1 citromlé
* 1 evőkanál olaj
* zsiradék és liszt a sütőtálhoz
Töltelékhez, díszítéshez:
* 17 dkg pillecukor
* 1 csomag krémpor
* 2 dl tej
* 1 dl tejszín
* 3 evőkanál porcukor
* 2 szem szegfűbors
* citromhéj
Elkészítés
1. Tésztalapot sütünk: szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját egy tálban kikeverjük a cukorral, belecsöpögtetjük a citromlevet, az olajat, és fakanállal simára keverjük. Kemény habot verünk a tojásfehérjéből, majd óvatosan a tésztába dolgozzuk.
2. Kibéleljük sütőpapírral a kenyérsütőformát, beleöntjük a nyers tésztát, és közepes hőfokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A kész tésztát kivesszük a sütőformából, két oldaláról levágunk belőle egy-egy nyúlfülnyi darabot, félretesszük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
3. Hideg tejből, cukorból és krémporból robotgépben krémet készítünk, majd kemény habbá verjük a tejszínt és finoman beleforgatjuk.
4. A két fülforma-darabot belenyomjuk a nyuszi fejébe, úgy, hogy hátrafelé és kissé felfelé álljanak, és a krémmel odaragasztjuk, majd vastagon megkenjük a süteményt krémmel. A pillecukrot szétvágjuk, elkülönítjük a rózsaszínt a fehértől. A fehéret kis darabokra vágjuk, és beborítjuk vele a figura testét. A nyúl szájához, a füle belső részéhez és a farkához a rózsaszínűt használjuk. A szemeket szegfűborssal rakjuk ki, a bajszát pedig vékony csíkokra vágott citromhéjjal alkotjuk meg. Hűtőben tároljuk. Hidegen fogyasztjuk adagokra osztva.
Elkészítési idő: 40 perc