Test és lélek

Kiherélték a kutyámat

Bors

Létrehozva: 2012.05.03.

Lassan fél éve nevelek két törpenyuszit. Hallottam, hogy kötelező oltást kell kapniuk, de amikor megkértem a helyi állatorvost, hogy oltsa be őket, lehurrogott, hogy most nincs járvány, van hat évem az oltásig, és különben is, csak húszdarabos oltóanyagot tart, nem bontja fel kettő miatt. A másik problémám, hogy ugyanitt heréltettem ki németjuhász-berni pásztor keverék kutyámat a tegnapi nap folyamán. Közölte a műtét után, hogy nem nyalogathatja a kutya a sebet, ezt oldjam meg valahogy. Eddig azt hallottam, hogy minél többször nyalja a kutya a sebét, annál hamarabb begyógyul. Mit tegyek?

 

Kezdjük a nyuszikkal! Az oltás fontos és lényeges. Érdemes olyan állatorvost keresni, akinek van oltóanyaga, és annyi nyula, hogy fel is bontsa az oltóanyagot. Nem gondolom, hogy ennek az ön problémájának kellene lennie, hogy összevadásszon elegendő nyulat az oltáshoz.


A kutyaherélés és sebvédelem kapcsán tényleg fontos, hogy ne nyalogassa a kutya a sebét. Elsősorban azért, mert a nyál tele van kórokozókkal, és rövid idő alatt begennyesedhet a seb a kutya nyálától. Semmiképp sem érdemes hagyni, hogy nyalogassa! A gallér beszerzése akár állatpatikából, akár internetes állatos web-áruházból vagy akár másik állatorvosi rendelőből is lehetséges, ha a jelenlegi állatorvosuknak nincs megfelelő nagyságú gallérja. Ez talán a legjobb módja, hogy megakadályozzuk a seb nyalogatását. 

 

Dr. Péteri Dóra állatorvos csütörtökönként ad tanácsokat kedvenceikkel
kapcsolatban.
www.kutyafizio.hu

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek