A töltött húsok gazdaságosak, könnyen variálhatók és legtöbbjük hidegen is tálalható - olyankor salátát, péksüteményt kínálunk hozzá.
Hozzávalók 6 személy részére
* 80 dkg borjúhús
* 2 tojás
* 10 dkg angolszalonna
* 5 dkg ementáli sajt
* 1 mogyoróhagyma
* 15 dkg friss spenót
* só, bors, rozmaring
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 vöröshagyma
* 8 dl zöldségleves
* 1 evőkanál liszt vagy keményítő
* 25 g vaj
Elkészítés
1. Megmossuk a spenótot, tálba tesszük és leforrázzuk vízzel. Két percig állni hagyjuk benne, majd kivesszük a leveleket a vízből, vajban megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott mogyoróhagymát és az angolszalonnát, együtt sütjük negyedórát.
2. A két tojást villával felverjük, majd ráöntjük a spenótra. Ha már egy kicsit megkeményedett a tojás, levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni, utána belekeverjük a reszelt sajtot.
3. Vékony szeletekre vágjuk a húst, megklopfoljuk, enyhén sózzuk, megkenjük zúzott fokhagymával. Ezután egyenletesen ráterítjük a spenóttölteléket, föltekerjük a roládot, cérnával rögzítjük, hogy sütés közben ne csússzon szét. A tekercset olajos kézzel megkenjük és a tepsibe helyezzük. Körbevesszük szeletelt vöröshagymával, vékonyra vágott fokhagymával, meghintjük rozmaringgal, kevés sóval, felöntjük zöldséglevessel. Alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, meglocsoljuk a pecsenyelével, néhányszor megismételjük, és további 35–40 perc alatt szép pirosra sütjük.
4. Kivesszük a húst a sütőből, egy edénybe öntjük a tepsiből a fűszeres pecsenyelevet, besűrítjük evőkanálnyi étkezési keményítővel, felforraljuk, és a hús mellé adjuk a szószként. Knédlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük. Langyosan és hidegen egyaránt fogyasztható.
Elkészítési idő: 90 perc