Epres-babapiskótás torta

PUBLIKÁLÁS: 2012. április 27. 23:00
Ha nincs kedve a melegben még sütni is, de a család tortát akar, a babapiskótás-epres édesség a legjobb választás. Egy év alatti gyerekeknek azonban nem javasolt.


Hozzávalók: 2 zacskó habtejszín, 2 kis dobozos tejföl, 2 kis dobozos joghurt, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 csomag babapiskóta, 50 dkg szamóca

Elkészítés:
1. Az egyik zacskó tejszínből készítsünk tejszínhabot, keverjük hozzá a tejfölt és a joghurtot, ízlés szerint édesítsük.
2. Egy tortaformát béleljünk ki alufó-liával, az alját és az oldalát rakjuk ki szorosan piskótával. A piskótára tegyünk egy réteg krémet, majd egy réteg szamócát, arra megint piskótát. Így rétegezzük a tortaforma tetejéig. A végén tegyünk a tetejére egy réteg piskótát, fedjük le alufóliával és tegyünk rá egy tányért nehezékként.
3. Hűtőszekrényben 2 órán át hűtsük.
4. Tálaláskor díszítsük gyümölccsel és tejszínhabbal a tetejét.

Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.