Test és lélek

Epres-babapiskótás torta

Létrehozva: 2012.04.27.

Ha nincs kedve a melegben még sütni is, de a család tortát akar, a babapiskótás-epres édesség a legjobb választás. Egy év alatti gyerekeknek azonban nem javasolt.


Hozzávalók: 2 zacskó habtejszín, 2 kis dobozos tejföl, 2 kis dobozos joghurt, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 csomag babapiskóta, 50 dkg szamóca

Elkészítés:
1. Az egyik zacskó tejszínből készítsünk tejszínhabot, keverjük hozzá a tejfölt és a joghurtot, ízlés szerint édesítsük.
2. Egy tortaformát béleljünk ki alufó-liával, az alját és az oldalát rakjuk ki szorosan piskótával. A piskótára tegyünk egy réteg krémet, majd egy réteg szamócát, arra megint piskótát. Így rétegezzük a tortaforma tetejéig. A végén tegyünk a tetejére egy réteg piskótát, fedjük le alufóliával és tegyünk rá egy tányért nehezékként.
3. Hűtőszekrényben 2 órán át hűtsük.
4. Tálaláskor díszítsük gyümölccsel és tejszínhabbal a tetejét.

Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek