Ha nincs kedve a melegben még sütni is, de a család tortát akar, a babapiskótás-epres édesség a legjobb választás. Egy év alatti gyerekeknek azonban nem javasolt.
Hozzávalók: 2 zacskó habtejszín, 2 kis dobozos tejföl, 2 kis dobozos joghurt, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 csomag babapiskóta, 50 dkg szamóca
Elkészítés:
1. Az egyik zacskó tejszínből készítsünk tejszínhabot, keverjük hozzá a tejfölt és a joghurtot, ízlés szerint édesítsük.
2. Egy tortaformát béleljünk ki alufó-liával, az alját és az oldalát rakjuk ki szorosan piskótával. A piskótára tegyünk egy réteg krémet, majd egy réteg szamócát, arra megint piskótát. Így rétegezzük a tortaforma tetejéig. A végén tegyünk a tetejére egy réteg piskótát, fedjük le alufóliával és tegyünk rá egy tányért nehezékként.
3. Hűtőszekrényben 2 órán át hűtsük.
4. Tálaláskor díszítsük gyümölccsel és tejszínhabbal a tetejét.
Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés