Test és lélek

Véd az elbutulástól az olíva

Létrehozva: 2011.08.08.

A mediterrán népek egészségüket, vitalitásukat – a tenger gyümölcseiben és zöldségekben gazdag étrendjük mellett – az olívabogyónak, illetve a belőle nyert olajnak köszönhetik, ami segít az infarktus és a rák megelőzésében is.

Tudta?
A boltok polcain fekete és zöld olajbogyót találunk, ez azonban nem két külön fajta. A zöld a még éretlen termés, míg a feketét már érett állapotban szedték le, s tartósították. Ízét – savanykás, édeskés, sós – a „páclé” adja.
Egyik a sütéshez, másik a salátához való



Épen maradnak a vitaminjai





Az ezerarcú bogyó







Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek