A mediterrán népek egészségüket, vitalitásukat – a tenger gyümölcseiben és zöldségekben gazdag étrendjük mellett – az olívabogyónak, illetve a belőle nyert olajnak köszönhetik, ami segít az infarktus és a rák megelőzésében is.
Tudta? A boltok polcain fekete és zöld olajbogyót találunk, ez azonban nem két külön fajta. A zöld a még éretlen termés, míg a feketét már érett állapotban szedték le, s tartósították. Ízét – savanykás, édeskés, sós – a „páclé” adja.
Egyik a sütéshez, másik a salátához való
Épen maradnak a vitaminjai
Az ezerarcú bogyó
Bors
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.