Stabilizálja a vércukorszintet
*Káliumban gazdag, ezért javítja a vesefunkciókat és az izomműködést
*Véd az infarktustól és segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását
*Az almában található kalcium erősíti a fogakat és a csontokat
*Magnéziumtartalma segíti elűzni a kimerültséget, az idegességet, illetve az azzal járó szomatikus tüneteket
*Héja telítetlen zsírsavakban és cserzőanyagokban gazdag, ezek javítják az emésztést és tisztítják a szájüreget
*Nyomelemei feloldják az érfalakon kialakult lerakódásokat, így csökkenti a koleszterinszintet, megköti a méreganyagokat, továbbá segít eltávolítani az emésztetlen anyagokat is
*Az alma héjában található cellulóznak tisztító hatást tulajdonítanak
*Magas ásványi anyag tartalmának köszönhetően rendkívül hasznos vérsavtalanító
*C- és A-vitamin tartalma véd a megfázástól, az influenzától
*Stabilizálja a vércukorszintet
*Fogyasztása elősegíti az almával együtt fogyasztott más táplálékban található vitaminok, ásványok és enzimek felszívódását
*B-vitaminjai segítik a táplálék felszívódását
*Kutatások igazolják pozitív hatását depresszió esetén, így a téli búskomorság is elűzhető vele
*Az almalé és oxálsav tartalmú lé (sóska vagy spenót) összekeverve kiváló hashajtó, ami a belek faláról leoldja a rátapadt bélsarat
*Ízületi gyulladások esetén hatóanyagai kioldják a vérből az apró kristályokat, amelyek a fájdalmat okozzák
K. M.