Vodkára épülnek a tavaszi koktélok

PUBLIKÁLÁS: 2010. április 05. 21:00
Az idei tavaszköszöntő és húsvéti koktélok sok jéggel, citromlével és nem utolsó sorban kisebb-nagyobb mennyiségű vodkával készülnek. Összeállításunkban azoknak adunk néhány tippet, akik a hagyományos italok mellett szívesen megkóstolnának egy-egy különlegességet is.
‹b›Óvják a szesztől a gyümölcsök‹/b›
A koktélok szinte elképzelhetetlenek friss- vagy befőttgyümölcs nélkül. Ennek nemcsak esztétikai, hanem élettani oka is van. A zömmel töményitalra épülő koktélok esetében is különösen fontos a szervezetnek, hogy vitaminoz, illetve gyümölcscukorhoz jusson. Vitaminokra azért van szükség, mert kitűnő antioxidánsok, azaz csökkentik az alkohol káros hatásait. A gyümölcscukor azért áldásos hatású a szesz mellé, mert az italozás egyik élettani hatása, hogy a szervezet sejtjeiből – többek közt víz mellett – cukor csapódik ki, amit a gyümölcsök folyamatosan pótolnak.



















Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.