Pápaszem
Hozzávalók: 6 db közepes burgonya, 6 szelet bacon szalonna, 6 szelet baromfi felvágott, 6 db tojás, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 3 evőkanál étolaj, só, bors
Elkészítés: A hat szem burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A közepét kiskanállal kivájjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. A kikanalazott krumplik belsejét mellé rakjuk. A kivájt burgonyák belsejét a felvágottal és a baconszalonnával kibéleljük, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Étolajjal meglocsoljuk és apróra vágott vöröshagymát szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon tizenöt percig sütjük. A sütőből kivéve a kivájt burgonyák belsejébe tojást ütünk és még negyedórára visszatesszük a sütőbe. Az elkészült ételt savanyúsággal tálaljuk.
Faludi Koppány