Íme a főboszorkány szerelemébresztő tippje

PUBLIKÁLÁS: 2010. január 30. 14:00
Szegedi Erika, Magyarország és Európa főboszorkánya a konyhában is nagy mágus. Receptjeibe mindig belecsempész egy kis boszorkányságot is. Varázslatos tanácsait a Bors olvasóival is megosztja.
Pápaszem

Hozzávalók:
6 db közepes burgonya, 6 szelet bacon szalonna, 6 szelet baromfi felvágott, 6 db tojás, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 3 evőkanál étolaj, só, bors

Elkészítés: A hat szem burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A közepét kiskanállal kivájjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. A kikanalazott krumplik belsejét mellé rakjuk. A kivájt burgonyák belsejét a felvágottal és a baconszalonnával kibéleljük, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Étolajjal meglocsoljuk és apróra vágott vöröshagymát szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon tizenöt percig sütjük. A sütőből kivéve a kivájt burgonyák belsejébe tojást ütünk és még negyedórára visszatesszük a sütőbe. Az elkészült ételt savanyúsággal tálaljuk.









Faludi Koppány
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.