Test és lélek

Mesterműveket alkot a zsidó konyha

Létrehozva: 2008.12.14.

Az ünnepekhez szervesen hozzátartoznak a finomságok. A karácsonyi asztalra ízletes sültek, gyümölcsök, sütemények kerülnek, de így van ez minden nép és vallás kultúrájában. A zsidóság egyik legnagyobb ünnepe, a hanuka idén december 22-én kezdődik. Összeállításunkban ezért olyan finomságok receptjét olvashatja, amelyek a zsidó konyhaművészet mesterfogásai közé tartoznak.

Bagel
* Hozzávalók: 1/2 kiló finom liszt, 3 deka tejpor, 4 gramm szárított élesztő, 6 deka cukor, csipet só, 2,5 deci langyos víz.
* Elkészítés: a hozzávalókat dolgozza össze, majd ossza 8 részre, ezt követően 10 percig pihentesse konyharuha alatt
Hámán-táska



Flódni




Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek