Az ünnepekhez szervesen hozzátartoznak a finomságok. A karácsonyi asztalra ízletes sültek, gyümölcsök, sütemények kerülnek, de így van ez minden nép és vallás kultúrájában. A zsidóság egyik legnagyobb ünnepe, a hanuka idén december 22-én kezdődik. Összeállításunkban ezért olyan finomságok receptjét olvashatja, amelyek a zsidó konyhaművészet mesterfogásai közé tartoznak.
Bagel * Hozzávalók: 1/2 kiló finom liszt, 3 deka tejpor, 4 gramm szárított élesztő, 6 deka cukor, csipet só, 2,5 deci langyos víz. * Elkészítés: a hozzávalókat dolgozza össze, majd ossza 8 részre, ezt követően 10 percig pihentesse konyharuha alatt
Hámán-táska
Flódni
Bors
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.