Test és lélek

Kínálja meg barátait házi sörrel!

Létrehozva: 2008.07.05.

A sör a nyár elmaradhatatlan itala, hiszen a kesernyés, szénsavas üdítő különösen frissítően hat a kánikulában. A komlóval és malátával készített „folyékony kenyér” otthon is elkészíthető, sőt, a mézzel megbolondított változata igazi különlegesség. Ha igazi sörfőző mesterré akar válni, kövesse az összeállításunkban olvasható recepteket.

Mézes különlegesség


Oldjon föl 2,5 kiló mézet 6 liter meleg vízben, majd töltse egy 15 literes üvegballonba. Főzzön fél órán keresztül 3 liter vízben 15-20 gramm komlótobozt, egy szeletekre vágott citromot, és egy fél teáskanál gyömbért. Szűrje le a főzetet, várja meg míg kihűl, majd adjon hozzá 10 deka pékélesztőt, és öntse az egészet a ballonba. Zárja le a nyílását kotyogó fedővel (amelyen keresztül távoznak az erjedéskor keletkező gázok), és tegye az egészet sötét, hűvös helyre, például a pincébe. A sört a 4. héten kell lefejteni, és üvegekbe tölteni. Hűtse be, és már poharazhat is.

Még több recept és tipp a Herbáció népigyógyászati magazinban.
Házi világos



Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek