Kínálja meg barátait házi sörrel!

PUBLIKÁLÁS: 2008. július 05. 12:30
A sör a nyár elmaradhatatlan itala, hiszen a kesernyés, szénsavas üdítő különösen frissítően hat a kánikulában. A komlóval és malátával készített „folyékony kenyér” otthon is elkészíthető, sőt, a mézzel megbolondított változata igazi különlegesség. Ha igazi sörfőző mesterré akar válni, kövesse az összeállításunkban olvasható recepteket.
Mézes különlegesség


Oldjon föl 2,5 kiló mézet 6 liter meleg vízben, majd töltse egy 15 literes üvegballonba. Főzzön fél órán keresztül 3 liter vízben 15-20 gramm komlótobozt, egy szeletekre vágott citromot, és egy fél teáskanál gyömbért. Szűrje le a főzetet, várja meg míg kihűl, majd adjon hozzá 10 deka pékélesztőt, és öntse az egészet a ballonba. Zárja le a nyílását kotyogó fedővel (amelyen keresztül távoznak az erjedéskor keletkező gázok), és tegye az egészet sötét, hűvös helyre, például a pincébe. A sört a 4. héten kell lefejteni, és üvegekbe tölteni. Hűtse be, és már poharazhat is.

Még több recept és tipp a Herbáció népigyógyászati magazinban.
Házi világos



Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.