Wladár: Nincs edző, aki irányítani tudná Katinkát

Nincs olyan erős kezű edző Magyarországon, aki irányítani tudná Hosszú Katinkát, ezért készül majd tréner nélkül Tokióra a bajnoknő. Volt edző-férje, Shane Tusup visszatérésére nincs sansz.
Nincs olyan erős kezű edző Magyarországon, aki irányítani tudná Hosszú Katinkát, ezért készül majd tréner nélkül Tokióra a bajnoknő. Volt edző-férje, Shane Tusup visszatérésére nincs sansz.

Bár remek tréneri stábbal, de mégis vezetőedző nélkül készül a tokiói olimpiára Hosszú Katinka. A bajai úszó évek óta saját maga írja az edzéstervét, amelynek alapjait Shane Tusup fektette le. Nem csoda, hogy miután az Iron Lady menesztette trénerét, Petrov Ár­pádot, felvetődött, hogy volt edző-férje ismét mellé szegődne.

A Bors biztos forrásból azonban úgy értesült, ki­zárt, hogy az amerikai szakember irányításával ké­szüljön ismét Katinka. Ennek egyszerű az oka, a két fél ki nem állhatja egymást! A budapesti világkupán is fagyos volt közöttük a hangulat. Pedig Hosszúnak pont egy erős személyiségű edzőre lenne szüksége, akire felnézhet, és akiben feltétel nélkül bízhat. Petrov nem ilyen volt.

Ez a fotó is jól bizonyítja, hogy már a nyári vb-n megromlott a viszony Petrov és Hosszú között © MTI

– Jelenleg nincs olyan edző Magyarországon, aki megfelelne Katinka óriási elvárásának – jelentette ki a Borsnak a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor. Hozzátette: őt nem lepte meg a bajnoknő döntése, mert korábban több jel is arra utalt, megromlott a viszonya Petrovval. – A kvangdzsui vb-n például a levezetéseket már nem Árpi, ha­nem egy másik edző vezényelte. Az étteremben igyekeztek minél messzebb ülni egymástól. Ezek apróságok, de akkor is nagyon beszédesek.

Lapunk úgy tudja, Petrov már az edzéseken sem volt mindig ott Katinka mellett. Előfordult, hogy biciklizni indult a Duna-partra, miközben a háromszoros olimpiai bajnok rótta a hosszokat a medencében. De akadt olyan verseny is, ahol már javában vacsorázott a tréner, pedig tanítványa még levezetett.

Bár Petrov úgymond megbukott, az úszószövetség nem en­gedi el a kezét. Az utánpótlásban kaphat szerepet.

– Mindenképp itthon képzelem el a jövőmet. Több ajánlatom is van, de egyelőre nem beszélnék erről – mondta a Borsnak a szakember, aki kikerül a Ki­emelt Edzői Programból, így év végétől a 800 ezer forintos fi­­zetését sem kapja majd.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors