Szepesi: Sanyi bácsi a legjobb úszóedző

Megkavarta tavaly az uszodai vizeket a hajdani kiváló úszó, Szepesi Niki könyve, az Én, a szexmániás. Most Gyurta Dani mestere, Széles Sándor jelentkezik botránykönyvvel.
Megkavarta tavaly az uszodai vizeket a hajdani kiváló úszó, Szepesi Niki könyve, az Én, a szexmániás. Most Gyurta Dani mestere, Széles Sándor jelentkezik botránykönyvvel.

A Bors már közölt szemelvényeket a hamarosan a boltokba kerülô A halálraítélt című kötetből, s a könyv kapcsán kerestük meg Szepesit.

Újabb könyv az uszodai botrányokról, ráadásul ugyancsak Az Ulpius kiadó gondozásában. Nem zavarja a konkurencia?

Ugyan már – nevet a korábbi klasszis. – Egyrészt az én két könyvem (a másik az Orgazmuspontok – a szerk.) már nagyrészt lefutott, másrészt, bár nem olvastam még, Sanyi bácsi alighanem egész más dolgokról ír, mint én.

Egyben azért azonos lehet: a könyve után önt gyakorlatilag megtagadta az úszótársadalom, kiutálták abból a közegből, s nem kizárt, hogy Széles Sándorra is hasonló sors vár.

Azért sokan bátorítottak és biztattak is az úszók közül, ráadásul engem sem érdekel már az uszodák világa. Sanyi bácsi helyzete azért más: ő nem egy kiégett versenyző, hanem a legnagyobb sikereket szállító edző, rá még szükség van.

Nyilván ismeri őt. Zseniális tréner, vagy – ahogy némelyek emlegetik – egy lecsúszófélben lévő alkoholista?

Én mindig is nagyra tartottam és tartom ma is. Annak idején még azon is gondolkodtam, átigazolok, hogy az ő tanítványa lehessek. Mert túl a tanítványai sikerein az is mellette szólt, hogy ő egy kedves, vicces ember, akinek az edzésein nem kell állandóan gyomorgörcsben lenni, hogy mikor és miért cseszik le az embert.

Oké, oké, de a piálás…

Szerintem ezt a dolgot csak felhabosítják. Ő sem titkolja, hogy megiszik egy-két sört, de ittasan soha nem láttam edzésen. Kétségtelen, van egy furcsa stílusa, lehet, hogy sokan azt értik félre. Mindenesetre egy biztos: most ő a legnagyobb magyar úszóedző.

Végre nyugalomban él

Szepesi az Én, a szexmániás után igazi médiasztár lett, a sporttársadalomtól és a sajtótól is kapott hideget-meleget. Most örül, hogy újra csönd van körülötte. – Sajnos, most nincs munkám, így a párom fizetéséből és a könyvekből befolyó pénzekből élünk. Jó lenne valami kiscsoportos úszásoktatásban edzősködni, s néhány év múlva jöhet a család és a gyerek, ha minden a terveim szerint alakul – mondja a 27 éves Niki.